KaMarek Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam wszystkich czytających. Jest takie pytanie: Czy pompą paliwa, mogę jakoś opróżnić zbiornik zalany benzyną zamiast olejem napędowym? Z góry dziękuję za pomoc.
Gracjan Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1155559212_pompka_do_spuszczania_paliwa_wody_powietrza_pompa.html - ja ostatnio wypompowałem tym jakieś 30l z baku bez żadnych problemów, idzie bardzo szybko. Jedynie trzeba by trochę przedłużyć ten wąż który wkłada się do baku.
KaMarek Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 Dzięki za info, ale trochę mi się spieszy. Wkładając wąż przez wlew udało mi się spuścić około 40l. Niestety 20l jeszcze w środku. Pomyślałem, że po co dodatkowa pompa? Przecież w zbiorniku jest pompa wystarczy zdjąć odpowiedni wężyk i już... ale czy to tak rzeczywiście jest?
mech15 Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 no AVF ma elektryczną pompę w baku, tutaj jak to się robi w corolli: dumb woman puts diesel in a gas corolla
KaMarek Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 Jak widać, chyba jednak można :-) Zastanawiam się, czy po przekręceniu kluczyka pompa chodzi cały czas? Dlaczego ten gostek z filmu, demontował kanapę i zasilał pompę z prostownika? No i który wężyk zdjąć? Juto będę próbowal. :-)
Rekomendowane odpowiedzi