Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Dziwne odczyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj kolega zdiagnozował moja cacunie. Wniosek jest taki, że za każdym wyłączeniem stacyjki wynik pomiaru jest inny. Mam zacząć panikować ? Podaję dwa linki dla przykładu:

http://yfrog.com/hq20072010766resizeresizej

http://yfrog.com/hq20072010765resizeresizej

Druga sprawa pytanie stare jak świat " Ale o co chodzi"

17536 Long Term Fuel Trim mult., Bank 1, System too Lean

18043 Data Bus Powertrain, Missing Message from A/C Controller[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 09:35_________________________________________________hmmm nikt mi nie pomoże :(

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,mam to samo i nie wiem o co chodzi nie dawno kupiłem furę i nie mogę sobie też z tym poradzić.

Opublikowano

17536 Long Term Fuel Trim mult., Bank 1, System too Lean

za mało paliwa podaje -problem może leżeć po stronie sondy lambda-zrób logi 031 ,032
Opublikowano

dzięki za bardzo szybką odpowiedz znaczy logi dynamiczne 3bieg gaz podłoga obr/min.od1500 do6500 czy o to chodzi?

Opublikowano

dzięki za bardzo szybką odpowiedz znaczy logi dynamiczne 3bieg gaz podłoga obr/min.od1500 do6500 czy o to chodzi?

tak :wink4:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

dobra jest znajdę chwilkę czasu i pomocnika to zrobię te logi.Dzięki i Pozdrawiam.[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 10:11_________________________________________________Witam sorki że tak długo to moje logi i o co w tym chodzi czy to ma tak być że turbawka pow.5000obr/min pompuje trochę mniej? czy to DV nie daje rady? http://mbf.me/ZTc5 i jak wstawić te logi co by były widoczne jak w postach wyżej.Sorki za utrudnienia i podpowiedzcie coś jak możecie.Dzięki.

Opublikowano

z tych logów wynika,że przepływka mierzy prawidłowo-max 123 g/s(zakładając,ze silnik czysta seria :wink4:)

020-żadnych korekt na zapłonie :good:

115 doładowanie w normie :good:

zrób 030 i 031 :wink4:

Opublikowano

no jak tak to dobrze,silnik seria a co do tej fotki http://yfrog.com/hq20072010766resizeresize to prawie się uporałem zostało tylko SAI.Logi zrobię w tygodniu a puki co to u mnie wieje i pada,a cha i postaram się te logi wrzucić normalniej.Czyli DV daje radę?Dzięki.

Opublikowano

.Czyli DV daje radę?

DV-nie sprawdzisz vagem-dopiero,jak będzie uszkodzony-pokaże jako błąd :wink4:

BTW-co to za fotkę tam wkleiłeś-jakaś żaba się pokazuje-popraw linka,bo nie wiadomo o co chodzi... :wink4:

Opublikowano

.Czyli DV daje radę?

DV-nie sprawdzisz vagem-dopiero,jak będzie uszkodzony-pokaże jako błąd :wink4:

BTW-co to za fotkę tam wkleiłeś-jakaś żaba się pokazuje-popraw linka,bo nie wiadomo o co chodzi... :wink4:

przeciez do testu DV podczas logowania po osiągnięciu zadanego ciśnienia przez turbo należy puścić gaz :)

Opublikowano

przeciez do testu DV podczas logowania po osiągnięciu zadanego ciśnienia przez turbo należy puścić gaz :)

tak,ale jeśli delikatnie przepuszcza-nic nie zauważysz,a zmianę w ciśnieniach ECU wyłapie i pokaże jako błąd-szczególnie w B6,a już w AVJ,jak ciśnienie nie powróci do TIPa po odjęciu gazu-od razu wyskoczy błąd :gwizdanie:
Opublikowano

tak,ale jeśli delikatnie przepuszcza-nic nie zauważysz,a zmianę w ciśnieniach ECU wyłapie i pokaże jako błąd-szczególnie w B6,a już w AVJ,jak ciśnienie nie powróci do TIPa po odjęciu gazu-od razu wyskoczy błąd :gwizdanie:

pewnie masz rację :) ja na tyle nie siedzę w 1.8 T :hi: ale najlepiej sprawdzić ustami po demontażu :) BTW często one tam padają :)

Opublikowano

ale najlepiej sprawdzić ustami po demontażu

strzykawka wystarczy :wink4:
Opublikowano

sorki za żabkę chodziło o pierwszy link z pierwszego postu,który też nie działa a dokładniej w kodach gotowości, testów nie przechodzi układ SAI kod 0000 1000 czy jakoś tak [br]Dopisany: 13 Kwiecień 2011, 06:13_________________________________________________no dobra logi zrobione,czy jest coś nie tak ?

logi_030_031.jpg

[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2011, 21:00_________________________________________________a przy okazji czy ten układ SAI co u mnie jest nie sprawny czy jest połączony z pompką pneumatyczną od zamków drzwi bo jak włączę ten układ Vagiem to jakby to pompkę było słychać z tyłu samochodu?

fotka.jpg

Opublikowano

031 w normie,jak możesz to zrób jeszcze 032 tam, gdzie będą dwie kolumny z procentami-tak po dziesięciu minutach normalnej jazdy wejdź w tą grupę i zrób skan,ile procent jest na minusie,czy plusie-powinno być najbliżej zera obie kolumny

Opublikowano

Witam,dziś sprawdziłem kanał 032 i jest 0.0 i drugi 0.0 na wolnych obrotach czyli ok.Dzięki za pomoc i Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,dziś sprawdziłem kanał 032 i jest 0.0 i drugi 0.0 na wolnych obrotach czyli ok.Dzięki za pomoc i Pozdrawiam.

a sprawdzałeś te kolumny po 10 minutach jazdy,czy od razu wszedłeś na wolnych obrotach?
Opublikowano

oczywiście ok.15min i dopiero sprawdzałem.

Opublikowano

oczywiście ok.15min i dopiero sprawdzałem.

no to pozazdrościć takich wyników :good: u mnie zawsze jakieś korekty są,tylko mój silnik ,dawno zapomniał,jak wyglądają seryjne ustawienia :wink4: