pasza80 Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 witam wszystkich ostatnio mam problem z centralny zamkiem otwieram,i co pasażer ma zamknięte drzwi,tylko te jedne muszę otworzyć jeszcze raz,i dopiero następuje otwarcie w aso na przeglądzie powiedziano mi ze jest jakiś błąd w tylnych drzwiach,co to jakoś połączone jest.. ostatnio miałem to samo w drzwiach kierowcy. wie ktoś co moze byc nie tak prosze o pomoc
arris_88 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Witam , mam te same objawy co kolega powyżej. Na Vagu pokazuje mi te błędy dotyczące zamka centralnego: Address 46: Central Conv.: 01561 - Left Rear Door 59-00 - Can't Unlock 01561 - Left Rear Door 61-00 - Won't De-Sefe, 01562 - Right Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent Jak można się z tym uporać? Czy ktoś miał podobne błędy i objawy? Pozdro.
Jakub555 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Było skanowane 2 razy i błędy wyczyszczone ?
wrclaguna Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Gdzies pewnie zawilgotnialy styki w zamku i stad takie bledy u mnie bylo cos takiego i przeprowadzilem ta operacje http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=192038.0
domjenick Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 ja bym sprawdził kable pomiędzy słupkami a drzwiami-u mnie też się tak zaczynało,a potem cały kabel poszedł do wymiany
arris_88 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Powiem panowie jeszcze jedno, otóż zamki mi nieraz wariują. Aktywowałem autoryglowanie po przekroczeniu 20 km/h. Na początku wszystko było ok, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zamki się odryglowywały. Niedawno zaczęły wariować - otwiera się tylko ten od drzwi kierowcy - natomiast reszta dopiero po naciśnięciu przycisku w drzwiach. Dziś wszystko powróciło do normy. Vag wykazuje błędy tylko w tylnych drzwiach, natomiast drzwi pasażera z przodu też "wariują". Może problem leży w sterowniku zamka centralnego? Pozdro.
Lardza Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Mam podobny problem w tylnich drzwiach. Z kolega ustalilismy ze przy mrozach mogla zamarznac wiazka z drzwi i otwierajac je mogla sie zalamac i dlatego sa te bledy. U mnie objawia sie to tym ze podczas otwierania samochodu nIe mruga kierunkowskazami natomiast podczas zamykania mruga. Zrobi sie cieplej to zdejme boczek i sie jej przyjrze i dam znac czy to to wini
Rekomendowane odpowiedzi