Pepin Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 cześć Pytanie do teoretyków, praktyków lub 2w1. Jakie są negatywne skutki pęcherzyków powietrza w układzie CR, które pojawiają się za filtrem paliwa. PS. Pęcherzyki zaczęły się pojawiać po tym jak testowo podmieniłem filtr z mojego auta do kumpla żeby ustalić czy ma on walnięty filtr paliwa. U niego od razu kupiliśmy nowy filtr .. a u mnie mój stary po zamontowaniu zaczął puszczać na wyjściu
szogun0 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zmiany ciśnienia paliwa, spadek ew. ograniczenie mocy. Problemy z uruchomieniem silnika. To tak na szybko z praktyki.
Pepin Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 Zmiany ciśnienia paliwa, spadek ew. ograniczenie mocy. Problemy z uruchomieniem silnika. To tak na szybko z praktyki. Dziękuję Ciśnienie poza zakresem już przerobiłem Problemy pojawiają się przy większych obrotach - powyżej 3500rpm Bardziej pytanie w kwestii czy to jakoś szkodzi .. np. wtryskiwaczom? PS. Dołożyłem drugą opaskę, skręcaną (standardowe są sprężynujące) - ale to nie pomogło - musi puszczać gdzieś na tym skręcanym przegubie przy filtrze .. podczas wyjmowania musiało się coś rozszczelnić Nic trzeba filterka kupić
Rekomendowane odpowiedzi