Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Osłona rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio po wymianie napinacza paska wielorowkowego zauważyłem iż napinacz trze o górną plastikową obudowę rozrządu.

Pomyślałem aby ją zdjąć, rozpiąłem więc dwa zaczepy, odkręciłem plastikową śrubkę na środku i wyciągnąłem osłonę. Przy pomocy opalarki nieco dogiąłem miejsce "tarcia" o napinacz, problem jednak leży w tym że za nic nie mogę z powrotem wsadzić tej osłony, bo miejsca jest z przodu bardzo mało na wszelkie manewrowanie. W tej chwili jeżdżę od dwóch dni bez osłony, czy do założenia górnej osłony trzeba zwalić przód ? :mysli:

Powiem szczerze że gdyby tak było, to idiotyzm konstruktorów byłby ogromny w tym wypadku :thumbdown:

Opublikowano

może nie od razu zwalić,ale na p[ewno poluzować i odsunąć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mam dylemat, bo przy zdejmowaniu pokrywy spadło mi na dół plastikowe gniazdo do środkowej śrubki mocującej (widać siedziało na słowo honoru, bo i sama śrubka ledwo dokręcona). Zastanawiam się czy mogło wpaść do dolnej obudowy rozrządu i leży gdzieś pomiędzy paskiem a obudową, czy to raczej niemożliwe i spadło po prostu na dół (mam osłonę pod silnikiem której niestety nie zdążyłem sprawdzić).

Silnik odpalałem i nic podejrzanego raczej nie zauważyłem. Wolałbym z "siedzącą" w rozrządzie bombą zegarową nie jeździć :wink4:

Opublikowano

no to właz pod auto i szukaj na obudowie pod silnikiem :wink4:

Opublikowano

Na dwoje babka wróżyła nie masz innego wyjścia jak zdjąć osłonę pod silnikiem i sprawdzić.Musisz być tego pewien stawka jest wysoka.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj biorę auto na kanał i sprawdzę to dokładnie. Osłony na rozrząd jeszcze nie założyłem póki co.

Myślicie że jazda przez kilka dni bez osłony rozrządu to ryzyko ? (dodam że z dołu raczej nic nie wpadnie dzięki osłonie pod silnik)

Zrobiłbym to od razu ale w tej chwili jestem na wyjeździe i nie mam za bardzo warunków żeby odsuwać przód :(