Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Ustawienia LPG konsultacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie prosze was o pomoc w ustawieniu instalacji LPG dodaje pare scren'ow z moich ustawien. Ogolnie problem taki ze troche sporawo pali i wywalalo blad "dopasowanie skladu mieszanki..." autko to audi a4 96r 1.8 20v kombi instalacja LPG: sterownik ESGI2, listwa OMVL dream 2 REG (takie niebieskie) dzis rozwiercalem dysze z 2mm na 2,4mm i ponownie probowalem ustawic... oto screny...

beztytuumm.jpg

Uploaded with ImageShack.us

beztytuujji.jpg

beztytuusada.jpg

beztytuuyyw.jpg

sfay.jpg

Opublikowano

Zmień w ustawieniach napiecie obrotów na 2,5V bo zaniza ci obroty,te ustawienia sa po rozwierceniu dysz czy jeszcze przed, jezeli przed to musisz jeszcze troche rowiecic bo przy max czasach nie wydalają wtryskiwacze ewentulanie zwieksz cisnienie na parowniku do 1,2 bara, musisz podnisc mape LPG w tej czesci gdzie sie rozchodzą. Ustaw przełaczanie na LPG przy 1000 obr czas przełaczania na 10sek, zmniejsz temp przełaczania do 40 stopni. Sprawdz reg. napiecia w alt. bo masz niskie ładowanie.

Opublikowano

Zmniejsz cisnienie do 0,95bara to mnoznik sie podniesie ale nie jest źle ja miałem podobnie, po czasach wtrysku PB widze ze masz chyba padnieta przepływke, 16ms to mało. Miałem takie same czasy z uszkodzona przepływka teraz po wymianie mam czasy na poziomie 18ms.

Opublikowano

moze cos w tym jest z ta przeplywka bo autko mi dosc duzo pali i w sumie dlatego zabralem sie za ustawianie gazu, da sie jakos to sprawdzic??

Opublikowano

Jedynie Vag i logi dynamiczne powiedza czy przepływka jest OK ale u mnie przy padnietej przepływce palił normalnie, tzn chyba tak teraz mam juz nowa i zobaczymy ale raczej sie nic nie zmieni.

Opublikowano

Z Polskim to róznie bywa ale wystarczy do logów