Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AMX] Po wymianie przegubu zewnętrznego strzelił wewnętrzny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

juz szalu dostaje, wymienilem przegub zewnetrzny i od razu alternator bo tez padl. wczoraj cofałem autem ktory nawet nie był odpalony i nagle uslyszalem tak strzal a ze maska byla otwarta to silnik sie od tego strzalu poruszyl. i efekt jest taki ze jak sie kola skreca to widac na gumie ze przegub wewnetrzny lewy przeskakuje i czasami jest taki odglos strzelenia. jak to moglo sie stac ze wymiana zewnetrzengo uszkodzila w jakis sposob wewnetrzny :wallbash: ile to dziadostwo kosztuje??[br]Dopisany: 04 Sierpień 2010, 10:09_________________________________________________ok wiec przegub zewnetrzy sciagniety a z wewnetrzego wysylapy sie kulki i teraz pytanie jak sie sciaga przegub wewnetrzny, bo te sruby nie daja sie wykrecic :kwasny:

Opublikowano

żeby zdjąć przegub wewnetrzny musisz odkręcic te śruby inaczej go nie zdejmiesz bo od strony wewnetrznej jest zabezpieczony segerem :no: Wiec musisz kupić dobry lucz najlepiej nasadkę i powinno puścić :hi:

Opublikowano
  • Autor

a jak zablokowac przegub zeby sie nie krecil?? przeciez nie wrzuce biegu bo skrzynie rozwale :mysli:

Opublikowano

nic nie rozwalisz... śmiało

Opublikowano

posadz kogoś za kiere niech trzyma nogą hamulec a ty odkręcaj. Przykręć tylko z 2 szpilki od koła żeby tarcza hamulcowa się nie obracała. Blokując skrzynią możesz rozwalić mechanizm różnicowy albo coś w skrzyni.

[br]Dopisany: 05 Sierpień 2010, 19:36_________________________________________________Dodam jeszcze ze przegub najlepiej odkręcać kluczem pneumatycznym, dodatkowo przegub przykręcony jest 6 srubami typu SPLINE (12-sto kątna)

Opublikowano
  • Autor

no to lipa bo juz mam sciagniety przegub zewnetrzny, wiec hamulec ni mi nie da, chyba ze zaloze zewnetrzy i wowczas postaram sie odkrecic wewnetrzny. sruby mam ale pneumatycznego nie mam wiec bedzie znowu zabawa :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Są różne metody. Ja bez problemu odkręcam 50cm kluczem dynamometrycznym/grzechotką bez udaru. Te śruby wcale mocno nie są dokręcone...Trzeba tylko uważać, żeby nie przekosić klucza, bo jak zepsujesz gniazdo to lipa.

Opublikowano
  • Autor

ok tylko jak zablokowac przegub zeby sie nie krecil??

Opublikowano

Jak ściągałeś zewnętrzny z półosi to pewnie mocno poociągnołeś i wyrwałeś wewnętrzny, on jest łatwy do ponownego zmontowania o ile wszystko wyczyścisz i nałożysz nowego smaru. Śróby można spokojnie odkęcić.

Opublikowano
  • Autor

wiec sie udalo, bieg i hamulec i mozna odkrecac z odpowiednio dlugim kluczem.