Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KME Stan lpg w zbiorniku? dobrze pokazuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

Zalozylem instalacje lpg z elektroniką KME i mam pytanie czy te kontrolki dobrze pokazują stan gazu w butli? Sprawdzilem stan na liczniku przy butli( ten wskaznik tez jest elektroniczny) i pokazuje tak samo jak na kontrolce w aucie. Pokazuje mi jeszcze pol baku ale nie wiem czy to jest prawda. Sprawdzal ktos?

Opublikowano

u mnie kontrolki w miarę pokazują stan rzeczy, jak zapala się czerwona to znak ze już niedługo będę tankować, jednak w powszednim moim aucie po przejechaniu 150 km pojawiała się czerwona dioda a gazu było na 250 kg :confused4:

mk

Opublikowano

też mam instalacje KME i np na rezerwie robię 100km po mieście :hi:

Opublikowano
  • Autor

ok wiec mysle ze jest ok :) na dniach jak wyjezdze gaz to sie okaze i napisze ;) pozdro

Opublikowano

kolego jesli sprawdziłeś że źle masz ustawiony wskaźnik poziomu gazu w butli to jedź i ustaw to, ja jak montowałem to mi gożc powiedeział że może się tak stac że na rezerwie mogę zrobi 250 km a nawet 20km to wszystko zależy od ustawień. Więc jeśli zauważyłes że źle ci wskazują kontrolki to jedź i niech ci to ustawi

Opublikowano

Witam.

U mnie kontrolki poziomu gazu (BRC Sequent24), gasną co 80 km, a na rezerwie robię jeszcze 100 km.

Mógłbym to regulować, ale po co? Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia - patrzę na kontrolki, przebieg i od razu wiem ile mogę jeszcze przejechać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam KME, sam możesz to ustawić, wystarczy przekręcać wskażnik przy butli wtedy gasną lub zaświecają się diody np. jak masz pustą butlę to przekręć w lewo żeby świeciła rezerwa...

Ale jak pisze poprzednik to jest niepotrzebne, ja za każdym razem tankuję do pełna i resetuję licznik, jak przejadę 400km to wiem że znów trzeba tankować i tak w kółko...

Opublikowano
:hi: podobnie u mnie na czerwonej kontrolce latam jeszcze 100 km albo lepiej :decayed:
Opublikowano
  • Autor

u mnie na KME kontrolki gasną +/- 80km, a czerwona świeci przxez ok. 100km albo lepiej ;p :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

to samo na czerwonej nawet 150 :) przestalem na to zwracac uwage wiem na ile wystraczy mi pelna butla:)