luk88spider Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam Nie działa mi podświetlenie konsoli środkowej. Bezpieczniki sprawdzałem i na 100% są dobre. Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć skąd jest wzięte zasilanie podświetlenia (pokrętła od nawiewu i przyciski) i ewentualnie który jest to kabel wychodzący z kostki od manetki świateł bo rozumie że to jest włączane przez manetkę razem ze światłami. Wiem tylko tyle że od przycisków zapalniczki i pokręteł wychodzą cieńkie kabelki szaro niebieskie i potem mi sie trop urywa gdzie to dalej idzie... Pozdrawiam
juropek Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 podłączę się pod to pytanie czy to ma sie świecić?? przyciski się świeca , a pokrętła nie.
vudi Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 pokrętła od nawiewu są podwietlane? Bo guziki i radio mi się swięcą natomiast pokrętła już nie
juropek Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 no i dla tego pytam bo nie mam pojęcia czy mają się świecić u mnie się nie świecą
vudi Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 no mówie, że u mnie guziki się swiecą, natomiast pokrętła już nie. sam nie wiem czy to jakas usterka czy tak ma być chociaż raczej mysle, ze powinno wszystko razem albo wcale swiecic
juropek Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 no to mamy ten sam problem związany z niewiedzą tylko nikt nie chce nas oświecić
krystiano91 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Koledzy a wymienialiście żaróweczkę do podświetlania tych pokręteł ?
juropek Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 ooo nareszcie czyli jednak powinno świecić Nie nie wymieniałem, ale skoro już wiem , że jest to jej poszukam
krystiano91 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Sam przez to przechodziłem Środkowe pokrętło ustawiasz w pozycji 2 ( tak żeby było ustawione pionowo ) i mocno je ciągniesz do siebie. Wsadzasz nową żarówkę i pięknie świeci Chwila roboty, która pocieszy oko głównie wieczorem Kółko zapalniczki też jest podświetlane
krystiano91 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie tylko pod tym środkowym pokrętłem jest żaróweczka, która oświetla reszte pokręteł
juropek Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 hehe nie wytrzymałem i poleciałem do garażu i znalazłem kurcze gdzie takie maleństwo kupić??
krystiano91 Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Taką żaróweczkę bez problemu dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym Oznaczenie żarówki: W2x4,6d
juropek Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Dziękuję Ci bardzo tak miałem zczerniałą , że nie mogłem odczytać symbolu.
vudi Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 jak wykrecałes to srodkowe pokrętło to wyszło Ci z zarówką? Bo u mnie zostaje w srodku i nie wiem jak to wydobyc...
juropek Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 nie, wyjąłem ten czerownawy plasticzek i delikatnie cążkami wyjąłemżarówkę, to cudo w norauto kosztowało 7 zł (dwie sztuki) 1,2 w
Dom3l Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Sam przez to przechodziłem Środkowe pokrętło ustawiasz w pozycji 2 ( tak żeby było ustawione pionowo ) i mocno je ciągniesz do siebie. Wsadzasz nową żarówkę i pięknie świeci Chwila roboty, która pocieszy oko głównie wieczorem Kółko zapalniczki też jest podświetlane Mi zlazło na pozycji "0" a nie na "2", może u mnie jakoś inaczej było, fakt faktem bez kombinerek się nie obeszło.
Rekomendowane odpowiedzi