Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Brak podświetlenia środkowej konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działa mi podświetlenie konsoli środkowej. Bezpieczniki sprawdzałem i na 100% są dobre. Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć skąd jest wzięte zasilanie podświetlenia (pokrętła od nawiewu i przyciski) i ewentualnie który jest to kabel wychodzący z kostki od manetki świateł bo rozumie że to jest włączane przez manetkę razem ze światłami. Wiem tylko tyle że od przycisków zapalniczki i pokręteł wychodzą cieńkie kabelki szaro niebieskie i potem mi sie trop urywa gdzie to dalej idzie...

Pozdrawiam

Opublikowano

podłączę się pod to pytanie :) czy to ma sie świecić?? przyciski się świeca , a pokrętła nie.

Opublikowano
:polew: no i dla tego pytam bo nie mam pojęcia czy mają się świecić u mnie się nie świecą :)
Opublikowano

no mówie, że u mnie guziki się swiecą, natomiast pokrętła już nie. sam nie wiem czy to jakas usterka czy tak ma być:P chociaż raczej mysle, ze powinno wszystko razem albo wcale swiecic :tongue4:

Opublikowano

no to mamy ten sam problem związany z niewiedzą :) tylko nikt nie chce nas oświecić :kox:

Opublikowano

Koledzy a wymienialiście żaróweczkę do podświetlania tych pokręteł ? :rolleyes:

Opublikowano

ooo nareszcie :) czyli jednak powinno świecić :)

Nie nie wymieniałem, ale skoro już wiem , że jest to jej poszukam :)

Opublikowano

Sam przez to przechodziłem :)

Środkowe pokrętło ustawiasz w pozycji 2 ( tak żeby było ustawione pionowo ) i mocno je ciągniesz do siebie. Wsadzasz nową żarówkę i pięknie świeci :) Chwila roboty, która pocieszy oko głównie wieczorem :rolleyes:

Kółko zapalniczki też jest podświetlane :)

Opublikowano

z każdym pokrętłem to robię??

Opublikowano

Nie :) tylko pod tym środkowym pokrętłem jest żaróweczka, która oświetla reszte pokręteł :)

Opublikowano

hehe nie wytrzymałem i poleciałem do garażu :) i znalazłem :) kurcze gdzie takie maleństwo kupić??

Opublikowano

Taką żaróweczkę bez problemu dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym :)

Oznaczenie żarówki: W2x4,6d

:)

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo :hi: tak miałem zczerniałą , że nie mogłem odczytać symbolu.

Opublikowano

jak wykrecałes to srodkowe pokrętło to wyszło Ci z zarówką? Bo u mnie zostaje w srodku i nie wiem jak to wydobyc...

Opublikowano

nie, wyjąłem ten czerownawy plasticzek i delikatnie cążkami wyjąłemżarówkę, to cudo w norauto kosztowało 7 zł (dwie sztuki) 1,2 w

Opublikowano

Sam przez to przechodziłem :)

Środkowe pokrętło ustawiasz w pozycji 2 ( tak żeby było ustawione pionowo ) i mocno je ciągniesz do siebie. Wsadzasz nową żarówkę i pięknie świeci :) Chwila roboty, która pocieszy oko głównie wieczorem :rolleyes:

Kółko zapalniczki też jest podświetlane :)

Mi zlazło na pozycji "0" a nie na "2", może u mnie jakoś inaczej było, fakt faktem bez kombinerek się nie obeszło.