Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana turbiny z 2.5 Tdi do 1.9 Tdi co myslicie i czy sie da??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak o C6 chodzi:) mam 6 wtrysków w sumie do sprzedania wpełni sprawne ale jak dało by rade wykorzystac je to z miłą chęcia:))

Opublikowano

no właśnie o tym pisze - o konkrecie...

a jesli komus zalezy o 150-160km to wystarczą wieksze wtryski, turbo od 130 PD i zmiana softu i z bani... + 2umas dostaje po tyleczku...

Czy wy napewno mówicie o AFF który ma 75KM ? Z 75 KM chcecie podnieść moc na 150 KM i to jeszcze będzie jeździć??

Opublikowano
  • Autor

Nie Mówimy o AFN 110 KM che podkręcin na 160 170

Opublikowano

fakt - racja... byłem pewny ze kolega chce ciągnąc 110tke AFN'a do góry... to już zmienia postać rzeczy... w 75tke już jest konkretna inwestycja aby to ciągnąc... 75tke bez ingerencji w bebechy silnika nie pociągniesz wysoko.

turbo większe(ale to musi być coś co ma bypassa [np od BMW TDS'a lub M-B z dorobieniem podstawy łaczącej z kolektorem wydechowym] - bo o turbo z kierownica spalin zapomnij chyba ze zmiana instalacji,zaworków i sterownika) + wtryski i dobry soft(mocny koń)- to do tych 140km może dociągniesz ale to będzie naciągnięte chyba na max'a

o wtryskach z V6 zapomnij- nie ma możliwości montażu ich do 4o garówki

już lepiej swap na coś mocniejszego...[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 13:23_________________________________________________kurcze to w koncu o jaki motor chodzi o 110tke czy 75tke bo niepotrzebnie sie tu wysilam... jak o 110tke to jak napisałem - wieksze wtryski-216 z busa T4 2,5TDI lub jeszcze wieksze hybrydy,turbo ze 130tki na PD,wiekszy Icek,wyciety kat i do tego nieaktywny EGR, zmiana softu na dobrego konia i 170 powinno wypluc na rolkach...

Opublikowano
  • Autor

dzięki za super treściwą odpowiedz tak chodzi o 110 tke. czyli tak widze ze w 2 tysiach to sie zmieszczę. oczywiście turbo hybryda używana jest na allegro a 900 stówek juz z kolektorem do podpięcia wtryski sprzedam te a kupie tamte, a chip tuning są goscia co sprzedają chipy za 300 zł ale czy to sie opłaca kopić czy lepiej zygnac 700 i pojechać do gościa którzy to zrobią??

Opublikowano

dzięki za super treściwą odpowiedz tak chodzi o 110 tke. czyli tak widze ze w 2 tysiach to sie zmieszczę. oczywiście turbo hybryda używana jest na allegro a 900 stówek juz z kolektorem do podpięcia wtryski sprzedam te a kupie tamte, a chip tuning są goscia co sprzedają chipy za 300 zł ale czy to sie opłaca kopić czy lepiej zygnac 700 i pojechać do gościa którzy to zrobią??

:wallbash:

2tys to moze ci wystaczy na wtryski i program :gwizdanie:, a te chipy z alegro jak masz zamiar kupować to odpusc w ogóle temat podnoszenia mocy

Opublikowano
  • Autor

No na logikę skoro wymienię turbo to moje mogę sprzedać to samo w tryski a gdzie i jak najlepiej zrobić chiptuning??

Opublikowano

No na logikę skoro wymienię turbo to moje mogę sprzedać to samo w tryski a gdzie i jak najlepiej zrobić chiptuning??

kupując używke i do tego hybryde kupujesz kota w worku wiec do tego typu okazji podchodził bym z dystansem, do tego musisz kupić flansze a program zrób poprostu w zakładzie jednym z polecanych na tym watku

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9450.0