Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brudny gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiliśmy auto z zatarta spreżarką , więc kupiliśmy na allegro używaną , do serwisu i młotki nam ją zatarli po napełnieniu, kupiliśmy kolejną ,kolejny serwis przepłukaliśmy układ , nie wymienili osuszacza bo nie chcieli naciagnać nas na koszty chociaz im mowilismy zeby wymenili, klimatyzacja niby chłodzi jednak po chwili zaczyna robić się cieplejsza, gaz podczas sprawdzania czy jest - leci szary jakby z domieszką brudu, koleś z serwisu mówi że tak powinno być, my nie używamy klimatyzacji zeby nie zatrzec kolejnej sprężarki , jutro po raz kolejny do serwisu z reklamacją

jak myślicie co to może być ? czy wymiana osuszacza pomoże ?? czy kolejny raz im zapłacić ??

i co teraz zaloza osuszacz i od nowa 750 z plukaniem uzupelnianiem

płukanie 750

sprezarka 300 sumie juz 600 bo dwie

osuszacz 70

Opublikowano

Jak się kompresor zatarł to cały syf najprawdopodobniej poleciał w układ, więc osuszacz trzeba wymienić tak czy siak, płukanie całego układu jest skuteczne, ale nie zawsze zdaje egzamin, spotkałem się z przypadkami że nie pomogło.

Nie chcieli wymienić osuszacza, a raczej im się nie chciało, bo z tym jest trochę zachodu.

Jak się po chwili robi cieplejsza to kwestia tygodnia albo i mniej jak się zatrze znów kompresor, możesz go już spisać raczej na straty, bo syf już poszedł :kwasny:.

Jak chcesz się cieszyć sprawną klimą to musisz wymienić: kompresor (najlepiej po fabrycznej regeneracji, nie zawsze trafisz na dobry egzemplarz z allegrogo), parownik, osuszacz, do tego dochodzi płukanie klimy, co nie zawsze jest skuteczne.

Najlepszą opcją byłoby rozebranie całej klimy i czyszczenie przewodów po kolei, z tym się wiąże ściągnięcie całej deski rozdzielczej niestety :kwasny:.

Życzę powodzenia i daj znać jak sobie tam poradziłeś, ja miałem z tym problem w tamtym roku :wallbash:.

PS. Jak już u nich zrobisz tą klimę to zmień zakład, bo tam chyba sami laicy jak w aso pracują :wallbash: :wallbash:.

Pozdrawiam! :)

Opublikowano
  • Autor

kurczaki już tyle kasy wydane i na marne , że nas podkusiło na to audi :confused4:

jakiś palant zatarł i my za to płacimy niestety :(

dziś mają wymienić osuszacz no i przepłukać i ciekawe co powiedzą przy odbiorze

ps. to jest już 4 serwis który podchodzi do tej klimy[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 14:59_________________________________________________a ten czynnik jak wygląda u Was ??

u mnie ma kolor szary :confused4:

Opublikowano

U mnie jak zatarłem to wymieniałem osuszacz ,ale też musiałem wymienic i skraplacz bo powiedzieli że jak tego nie wymienię to oni nie podejmują się naprawy .

Opublikowano
  • Autor

skraplacz kolejne 350 zapewne

można się pociąć :wallbash:[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 15:34_________________________________________________reklamacji nie dało rady złożyć serwis zamknięty z powodu urlopu

mąż pojechał do innego na wymianę osuszacza , wymienili , przepłukali po raz kolejny , i uznali że nie szczelna zero czynnika a przecież 3 dni wcześniej uzupełnił :(

wpuszczony kontrast i niezidentyfikowany niestety przeciek , za słabe ciśnienie , koleś nie wie co to może być , ponieważ auto było potrzebne kazał wstawić kolejny raz w przyszłym tygodniu i będzie szukał usterki

my już wymiękamy zastanawiamy się czy jest sens robić , sprzedać czy ... :chytry:

naprawa klimy zjadła nam tyle kasy i dalej bez efektów ;(

5 serwisów i dalej bez klimy[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 10:50_________________________________________________reklamacji nie dało rady złożyć serwis zamknięty z powodu urlopu

mąż pojechał do innego na wymianę osuszacza , wymienili , przepłukali po raz kolejny , i uznali że nie szczelna zero czynnika a przecież 3 dni wcześniej uzupełnił :(

wpuszczony kontrast i niezidentyfikowany niestety przeciek , za słabe ciśnienie , koleś nie wie co to może być , ponieważ auto było potrzebne kazał wstawić kolejny raz w przyszłym tygodniu i będzie szukał usterki

my już wymiękamy zastanawiamy się czy jest sens robić , sprzedać czy ... :chytry:

naprawa klimy zjadła nam tyle kasy i dalej bez efektów ;(

5 serwisów i dalej bez klimy

Opublikowano

Bardzo ciężka sprawa z tym, mógłbym polecić znajomego, ale on mieszka na dolnym śląsku, więc kwestia dojazdu nie bangla :kwasny:. Moim zdaniem, musielibyście cała klimę rozebrać ze wszystkimi przewodami (ogólnie wsio, wsio), i sprawdzać po kolei co jest nie tak.

Po tych przeżyciach, które macie, zastanowiłbym się na zrobienie tego w aso, ponieważ tam chociaż będziecie mieli gwarancje na wszystko, oddawanie do kolejnych serwisów moim zdaniem w tym wypadku mija się z celem, bo z tego co widzę same bałwany Wam robią tą klimatyzację.

Cena jest zaporowa z góry mogę powiedzieć jak się robi w aso, możecie przemyśleć to, koszt na PW- poszedł.

Szczerze współczuję i pozdrawiam! :)

Opublikowano

Mogę wam jedynie polecić warsztat w którym ja robiłem kompresor i sprawdzałem układ. Gdzie większość warsztatów serwisujących klime nie podejmowało się naprawy. W-wa ul. Szyszkowa 68 Euro Klima, robią układy i regenerują kompresory.

U mnie wszystko ok. po naprawie, także może tam podjedźcie. Pozdrawiam i powodzenia.