Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Szyba przednia - korozjna pod górną uszczelką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Czy jest możliwość jakiejś wymiany tej uszczelki z tymi elementami, które ulegają korozji ? nie chodzi o dach, ale jakby "wnętrze uszczelki, która przylega (miała przylegać :/ ) do szyby. Czy ktoś boryka się z podobnym problemem ? można coś na to zaradzić ?. Generalnie autka nigdzie nic nie bierze, to jedyne miejsce, które zaczyna mnie niepokoić. Dotyczy to zarówno strony kierowcy jak i pasażera... takie buble zaczynają się robić, a uszczelka zaczyna powoli odstawać w tych miejscach : :angry:

Pozdrawiam !

Opublikowano

Lepiej z tym nie czekać, ale wybrać się do dobrego lakiernika- niech to obejrzy i się wypowie. Postępująca korozja w tym miejscu może doprowadzić do przeciekania wody do wnętrza a w skrajnym przypadku spowodować pęknięcie szyby.

Czy nie miałeś wymienianej szyby przedniej? Czasem dochodzi przy tym do uszkodzenia powłoki lakierniczej co skutkuje właśnie korozją w w tym miejscu.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za zainteresowanie.

Na temat nic wymiany nic nie wiem (dopuszczam taką możliwość), ale miejsce o którym mówię nie ma powłoki lakierniczej, tylko jest... uszczelką, która bezpośrednio "otula" szybę. No chyba, że pod tą uszczelką był lakier. Chyba będzie najlepiej jak wkleję fotosa :)

Opublikowano

Tydzień temu wymieniałem u siebie szybę przy okazji wymienili mi tą uszczelkę u góry szyba z wymianą u znajomego 330 a za to coś dopłaciłem 30 zł

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie - jeszcze nie rąbnąłem zdjęć, ale widzę, że już wiadomo o co biega i w zasadzie pocieszyłeś mnie :D

bałem się, że to bedzie jakiś duży koszt i wielki kłopot ufff :):hi: