Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Siadł mi synchronizator w skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak pisałem w temacie siadł mi synchronzator w skrzyni, pytanie moje jest takie czy ma ktoś z was jakiś opis jak i gdzie się co rozkręca, chciał bym uniknąć kosztów i sam ją wykręcić a resztą zają by sie juz gość od skrzyni?znajdę tutaj coś takiego gdzie co i jak?

Z góry dziękuje.

Opublikowano

nie spotkałem się na forum z opisem wymiany synchronizatora :no:

jak nigdy tego nie robiłeś to się za to nie bierz bo to nie wymiana klocków hamulcowych :gwizdanie:

Opublikowano

ale takie skrzynia sa po 400zł wiec po co rozbierac i tracic czas

Opublikowano

Po ile?? po 400 ?? Chyba na szrocie uszkodzone. ZA dobrą skrzynię poniżej 600zł nie zejdzie. Ja sam dwa tygodnie temu kupiłem nową skrzynie i dałem za nią 700 zł.

Jeśli sam zdejmiesz skrzynie i sam ją założysz to zaoszczędzisz jakieś 300-400 zł

Ale czu warto naprawiać synchronizator? Nie wiem, jedni wola naprawić, bo wiadomo że swoja skrzynia to swoja, bo nigdy nei masz pewności co rtak naprawdę kupisz. W sumie jak masz znajomego to niech Ci sprawdzi czy tylko synchronizator padł i czy nic nie uszkodził.

Po za tym, z tego co widzę masz silnik 1Z a tam montowane były tylko skrzynie CPC której nigdzie nie dostaniesz :( miałem ten sam problem.

Jeśli przyjdzie Ci kupić nową skrzynię to polecam DHF (piszą że niei podejdzie bo różni się głównym przełożeniem, ale guzik prawda, bo sam taką kupiłem i działa super) a do tego jest ich dużo. Za to nie kupuj DHL bo ma słabsze osiagi auto.

I pamiętaj aby wyminić nowy olej, tu nie oszczędzaj i kup orginalny, 2,5 litra 290 zł

Opublikowano

to chyba mało wiesz o handlu, jatakie sprzedawałem po 400zł jak handlowałem b5 gratami