marcelinho Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Panowie proszę o pomoc!!dziś wrócił samochód od elektryka 250 w plecy i k..wa to saaamo. ale przeczyscił wtyczki i przybajerował książką ze schematami udając mądrego.tak czy tak wentylator nie chodzi na ostatnim trzecim biegu.Na krótko podpięty owszem -wyje jak dziki i tak powinno być ale gdy auto stoi 20 min w 30st upale to powinien się dawno sam włączyć.Na Vagu błędów niema.dziś zauważyłęm ciekawą rzecz.mianowicie gdy auto pracuje i klima chodzi a odepnę na chwile wtyczkę wentylatora o po chwili ok 2-3 min ją włożę wentylator się załącza i chodzi na 3 biegu. po chwili się wyłącza i sam już nie chce ruszyć.
sajmon8526 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 moze wentylator juz na wykonczeniu. w naszych audicach to narmalka:) najlepiej jakbys sprawdził na jakims drugim wentylatorze jak by działał to by znaczyło ze twój na wymiane zasługuje:)
marcelinho Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ale tak za bardzo nie mam skad podmienic a kupowac po kolei i wymieniac to co przyjdzie do glowy tez jest glupota .zaznaczam ze jak juz kiedys pisalem robilo sie jakies zwarcie w okolicy przel kaznikow przy zalaczaniu went. na 3 bieg.. i nikt mi nie potrafi pomoc.moze jakis czujnik ?a ten ktory jest na pasie po prawej przy chlodnicach?
wojtek26 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Sprawdz przekaźnik od 2 biegu wentylatora ( masz 2 biegi a nie 3)
sajmon8526 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ten czujnik to czujnik cisnienia i jego mozna sprawdzic vagiem.Jak bedzie jakis błąd to moze byc to ale skoro mówisz ze sie gdzies przy przekaźnikach iskrzyło to msprawdź te przekaźniki bo moze łaczy dostatecznie psiknij czymś i zobacz.a o wimianie wczesniej nie mówiłem tylko podmiance chwilowej:) trzeba popatrzec od poczatku do konca moze coś sie znajdzie a czujnik to tylko wagiem.
marcelinho Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 wiec wentylator dziala nadal cos iskrzy troche mniej niz wczesniej i jest tak ze jak sie wlaczy i ze tak powiem przezwyciezy te spiecia to jest ok.czujnik bym wykluczyl bo tak jak piszecie by vag byblad pokazal.teraz pyt.ktory to przekaznik 2biegu wentylator a szukalem na forum ,pytalem ale nic niewiem.dla mnie to logiczne ze jak iskrzy przy przekaznik ach to tam bym szukal. co innego elektryk czyt. zlodziej u ktorego stalo oooo
sajmon8526 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 najlepiej nasłuchac który pyknie przy właczonym drugim biegu a nawet jesli tak sie nie da to jeżeli bedzie chdzic to wyjmować każdy i jeżeli po wyjeciu któregoś wyłaczy sie to bedzie ten.
Rekomendowane odpowiedzi