Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja u siebie uaktywniłem i zadziałał :)

innymn na spocie tez włączałem i nie wiem czy komus sie zapalił :) mój sie pali cały czas :)

Opublikowano

ja u siebie uaktywniłem i zadziałał :)

innymn na spocie tez włączałem i nie wiem czy komus sie zapalił :) mój sie pali cały czas :)

a będziesz dzisiaj na spocie?

Opublikowano

będe ale dzis nie mam komputera :) i nie mam VAGa chce dzis normalnie spędzic spot

Opublikowano

będe ale dzis nie mam komputera :) i nie mam VAGa chce dzis normalnie spędzic spot

no szkoda :( ale cóż, rozumiem

ja będę miał kompa i VAGa - to moze Łukaszr pomoże mi go ustawić bo mam problemy z konfiguracja swojego VAG-a

Opublikowano

U mnie sie pali caly czas.A My sie zastanawialismy od czego to jest :polew::naughty:

Opublikowano

U mnie sie pali caly czas.A My sie zastanawialismy od czego to jest :polew::naughty:

jak ja miałem "palmę" to się nie zastanawiałem i nie zwracałem uwagi, ale jak zniknęła to zaczęło mnie to wkurzać

Opublikowano

no szkoda :( ale cóż' date=' rozumiem

ja będę miał kompa i VAGa - to moze Łukaszr pomoże mi go ustawić bo mam problemy z konfiguracja swojego VAG-a

[/quote']

zawsze można spróbować :)

Opublikowano

no i lipa, zakodowałem jak bozia przykazała 31001 i "palmy" jak nima tak nima.

może jeszcze ostatnia próba - reset zegarów - który to trzeba bezpiecznik wyciągnąć w B6?

Opublikowano

Może to pomoże (opis bezpieczników): http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53754

thx, wyjdę z roboty to przetestuje, tylko zastanawiam się, czy A4 ma podobnie bezpieczniki jak A6, bo w podanym linku A4 była do roku 97, a ja mam 04, a właściwie elektrykę i silnik mam już model z 05

Opublikowano

ale nizej jest powyżej 97 :)

Opublikowano

Wczoraj miałem trochę wolnego czasu, więc zajechałem do ASO. Opisałem problem z tym zegarem, powiedziałem co już sprawdziłem i zrobiłem w tym temacie i usłyszałem odpowiedź: "nie wszystkie stacje radiowe nadają ten sygnał"!!! Normalnie nie wiedziałem czy mam się śmiać, płakać, wyć z rozpaczy, załamać się... ale zachowałem zimną krew, zrobiłem Panu mini wykład na temat DCF77 i czekałem co będzie dalej. No i się dowiedziałem - zaproponowali mi sprawdzenie instalacji do tego modułu, wymianę modułu i inne bliżej niezidentyfikowane testy:) Nawet nie śmiałem zapytać ile będzie mnie to kosztowało. Jak fajnie, że w ASO pracują tak wykwalifikowani specjaliści...[br]Dopisany: 19 Marzec 2009, 14:18_________________________________________________

tylko który jest od zegarów????

Ja zrobiłem to od drugiej strony - odpiąłem licznik od wszystkich kabli.

Ale nawet taki reset nie rozwiązał problemu.

Opublikowano

Wczoraj miałem trochę wolnego czasu, więc zajechałem do ASO. Opisałem problem z tym zegarem, powiedziałem co już sprawdziłem i zrobiłem w tym temacie i usłyszałem odpowiedź: "nie wszystkie stacje radiowe nadają ten sygnał"!!! Normalnie nie wiedziałem czy mam się śmiać, płakać, wyć z rozpaczy, załamać się... ale zachowałem zimną krew, zrobiłem Panu mini wykład na temat DCF77 i czekałem co będzie dalej. No i się dowiedziałem - zaproponowali mi sprawdzenie instalacji do tego modułu, wymianę modułu i inne bliżej niezidentyfikowane testy:) Nawet nie śmiałem zapytać ile będzie mnie to kosztowało. Jak fajnie, że w ASO pracują tak wykwalifikowani specjaliści...et taki reset nie rozwiązał problemu.

w którym ASO byłeś?

Opublikowano

Mam następujący problem z tym zegarem:

zegar nie wyświetla żadnych cyfr, a tylko pojedyncze kreski. Przyciski nastawiania tych funkcji działają, bo widać, że coś się przełącza, także to prawdopodobnie tylko wina wyświetlacza.

Czy spotkaliście się z takim przypadkiem? Jak można naprawić ten wyświetlacz?

Opublikowano

zegar nie wyświetla żadnych cyfr, a tylko pojedyncze kreski. Przyciski nastawiania tych funkcji działają, bo widać, że coś się przełącza, także to prawdopodobnie tylko wina wyświetlacza.

na allegro widziałem "naprawa wyświetlaczy"

Opublikowano

Trzeba

wymienic kwarce, najszybciej znajdziesz na allegro, ewentualnie dobry specjalistczny zegarmistrz.

Opublikowano

zmieniłem kodowanie i u siebie :decayed: , ale na razie palmy brak, jak się pojawi dam znać :wink4: , chodzi to wogóle komuś z dolnegośląska :?:

Opublikowano

mi chodzi super nawet zegraek sie sam przestawił :)

Opublikowano

a ja przestawiłem ręcznie. zegarek jak nie ma "palmy" , tak nie ma. Dziwne jest ze na VAGu jest wszystko OK, kodowanie jak należy, moduł tez nie zgłasza błędu, wiec gdzie jest pies pogrzebany? Może ktoś jest w Niemczech i ma możliwość podjechania do niemieckiego ASO i zapytania się o co w tym chodzi? Bo nasze krajowe ASO to tylko najlepiej wszystko by powymieniali za słone pieniądze.