Opublikowano 15 Maja 20251 r Gdzie podłączyć zegar radiowy w B6 B7, proszę o piny. Dodatkowo może znasz piny przełącznika menu tego przy zapalniczce do fisa? Edytowane 15 Maja 20251 r przez Młoody
Opublikowano 16 Maja 20251 r 22 godziny temu, Młoody napisał(a): Gdzie podłączyć zegar radiowy w B6 B7, proszę o piny. Masz napisane na pierwszej stronie.
Opublikowano 11 Sierpnia 20251 r Pewnego poranka uznałem, ze zegar radiowy to jest czego brakuje mi w Szybka lektura.. a nie czekaj jedyne 53 strony 😅 tematu, przeszukanie znanych portali aukcyjnych i znalazłem: zegar radiowy z A8 D2 rocznik 99. Numer 4D0919145 A. Całe 50pln + przesłanie. Zegar cały, z wiązką wtyczką - co wcale nie jest takie oczywiste, większość jest uciachana. Montaż: Banalny, z tylu obudowy licznika jest 4pinowe gniazdo, z uczuciem wkładamy tam wtyczkę od modułu. Kodowanie: licznik -> kanał 19 -> Coding value XXXX1 = Radio clock active Miejsce montażu zegara: z dala od wszelkich ekranujących elementów metalowych, nie za blisko głośniczków. Na testach zanim złożyłem całość, zegar wisiał sobie za słonecznikiem kierowcy; nie załapał sygnału od razu (resetowałem licznik, ustawiałem 02:55 i zamykałem auto). Ponieważ mieszkam blisko lotniska i radaru pogodowego (zapewne konkretnie sieje po falach) udałem sie na najbliższe wzniesienie i pyk: palma pojawiła sie od kopa. Ostatecznie miejsce montażu znalazło sie idealnie za licznikiem po prawej stronie, jest tam przestrzeń pomiędzy plastikami a obudowa nawiewu. Okazało sie ze w tym miejscu zegar działa najlepiej - mam sygnał nawet w garażu. Mod prosty ale satysfakcja jest Edytowane 11 Sierpnia 20251 r przez LukeCabrio
Opublikowano 16 Sierpnia 20251 r W dniu 11.08.2025 o 10:37, LukeCabrio napisał(a): Pewnego poranka uznałem, ze zegar radiowy to jest czego brakuje mi w Szybka lektura.. a nie czekaj jedyne 53 strony 😅 tematu, przeszukanie znanych portali aukcyjnych i znalazłem: zegar radiowy z A8 D2 rocznik 99. Numer 4D0919145 A. Całe 50pln + przesłanie. Zegar cały, z wiązką wtyczką - co wcale nie jest takie oczywiste, większość jest uciachana. Montaż: Banalny, z tylu obudowy licznika jest 4pinowe gniazdo, z uczuciem wkładamy tam wtyczkę od modułu. Kodowanie: licznik -> kanał 19 -> Coding value XXXX1 = Radio clock active Miejsce montażu zegara: z dala od wszelkich ekranujących elementów metalowych, nie za blisko głośniczków. Na testach zanim złożyłem całość, zegar wisiał sobie za słonecznikiem kierowcy; nie załapał sygnału od razu (resetowałem licznik, ustawiałem 02:55 i zamykałem auto). Ponieważ mieszkam blisko lotniska i radaru pogodowego (zapewne konkretnie sieje po falach) udałem sie na najbliższe wzniesienie i pyk: palma pojawiła sie od kopa. Ostatecznie miejsce montażu znalazło sie idealnie za licznikiem po prawej stronie, jest tam przestrzeń pomiędzy plastikami a obudowa nawiewu. Okazało sie ze w tym miejscu zegar działa najlepiej - mam sygnał nawet w garażu. Mod prosty ale satysfakcja jest No i git, najważniejsze że jest palma 😉