Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] wibracje nadwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim powozie wyczówam lekkie wibracje nadwozia podczas wyłaczania silnika,są to krótkie drgania w momencie kiedy silnik gasnie .Proszę o porady??? :audi:

Opublikowano

w moim powozie wyczówam lekkie wibracje nadwozia podczas wyłaczania silnika,są to krótkie drgania w momencie kiedy silnik gasnie .Proszę o porady??? :audi:

Sterowanie zaworem recyrkulacji spalin http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,9689.0.html

Opublikowano

wszystk

wszystko masz w porzadku ten typ tak ma ;)
Opublikowano
  • Autor

czy vag pokarze złą pracę zaworu recyrkulacji spalin ???

Opublikowano

czy vag pokarze złą pracę zaworu recyrkulacji spalin ???

Odkręć górną osłonę silnika i zobacz czy taki czrno-biały wężyk się nie odłączył od tego zaworu.Mi dwa razy spadł i musiałem go nasówać.

Opublikowano

Ja miałem też drgania przy gaszeniu auta i do tego odgłos jakby tłumik był luźny. Musialem wymienić koło dwumasowe i sie skończyly moje problemy.

Opublikowano
  • Autor

ja nie mam rzadnych dzwięków jest cisza ale te drgania!!!???[br]Dopisany: 26 Sierpień 2007, 21:00 _________________________________________________

Ja miałem też drgania przy gaszeniu auta i do tego odgłos jakby tłumik był luźny. Musialem wymienić koło dwumasowe i sie skończyly moje problemy.

a ile dałeś za ten dwumas z robotą ???
Opublikowano

pablo72 zacznij od tanszych rzeczy.

Na przyklad od wymiany poduszek pod silnikiem albo plecionki.

Ogolnie to podjedz do kogos i porownaj te drgania bo mozliwe, ze tak ma byc, a Ty jestes przeczulony.

YATES Ty masz AJM wiec inny zawor, a w AFN nie ma tam nic do gaszenia.

Opublikowano

prawdopodobnie masz wszsytko w normie ... te silnik tak sie zachowuja przy gaszeniu ....

Opublikowano
  • Autor

dobra dzięki chłopaki może tak ma być ale przy wymianie oleju sprawdze poduchy!!!,

a że jestem uczulony to możliwe bo to mój pierwszy TDI!!1 :a4fan: :th: :audi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest to samo. Kiedys mialem starszego diesla i gasl tak samo, wiec uznalem, ze to normalne i nie wnikalem.

Opublikowano

Tez mam problem drgan przy gaszeniu silnika i nie tylko przy chamowaniu tez ale juz sprawdzalem i wine za to ponosi poduszka prawy tyl pod skrzynia biegow

Opublikowano

U mnie też. Gasi się, to trzęsie. Pamiętajmy o tym, że gdy silnik przestaje pracować, to cylindry tracą swe wyważenie, które jest przy normalnej pracy. A że silniczki mamy nie małe, to i potrafią zatrząść autkiem. W Smarcie tego nie ma :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam w moimn audi A4 drgania przy gaszeniu silnika powodowało zużyte sprzęgło.Puściły nity na tarczy sprzęgła i wpadało wszystko w rezonans, po wtmianie silnik chodzi siszej i przy gaszeniu nie ma żadnego szarpania.Pozdrawiam.