Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Zdusiłem silnik na 2 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy jechalem teraz a4 19tdi i zawracajac na skrzyzowaniu zdusilem silnik na 2 biegu od tego momentu nie mam wstecznego wogole go nie moge znalezc a bieg do przodu na kazdej pozycji wchodzi ten sam chyba 4 albo 5 POMOCY

Opublikowano

Sprawdz sobie linki co idą od lewarka do skrzyni na początek!!

Opublikowano
  • Autor

jak ruszam lewarkiem chodzi luzno i non stop jeden bieg wchodzi nawet tam gdzie jest wsteczny

Opublikowano

lewarek bedzie luzno chodził jak któraś linka się urwał. Jaki miałeś wcześniej bieg wrzucony przed włożeniem 2?

Opublikowano
  • Autor

5 bieg byl.. myslisz ze to cos powaznego?

Opublikowano

najlepiej sprawdz te linki, mój kumpel miał podobnie w mercedesie. Jeśli to nie bedzie to to jedz do jakiegos dobrego mechaniora od skrzyń! Bo tak to można gdybać a w ostateczności jesli to coś w skrzyni to najlepiej kupić nową używkę niż robić tą skrzynie (zależy co jeszcze się zepsuło) U mnie zgrzyta 5 (synchronizator 5-go biegu) i jak padnie skrzynia to kupuje jakąś dobra urzywke bo nie opłaca sie robic tej bo zaraz pujdą synchronizatory innych biegów! Jak bedziesz coś wiedział daj znac co i jak

Opublikowano
  • Autor

ile ich tam jest tych linek?

mogly sie zerwac albo odpiac? ile mniej wiecej moze to kosztowac? z gory dzieki za pomoc kolego powodzonka dla ciebie

Uzupełnij profil i prawidłowo nazwij temat inaczej wyląduje w KOSZU

[spedyt]

Opublikowano

Uzupełnij profil i prawidłowo nazwij temat inaczej wyląduje w KOSZU

[spedyt]

i wogóle jakie linki?

Opublikowano

Toudi nie wiem jaki masz model swojego auta, np. w B5 nie ma linek jak pisze Tosik. Wszystkie biegi sa na jednym wybieraku....u mnie kiedys tez zginal wsteczny 4 i 5....co wiazalo sie potem z wymiana skrzyni.

Opublikowano

najlepiej sprawdz te linki, mój kumpel miał podobnie w mercedesie.

kolego piszesz poraz kolejny podjarany jakimis linkami z mercedesa. Jesli nie jestes pewien tego o czym piszesz- lepiej sie nie odzywaj wcale, bo wprowadzasz ludzi w blad.

Toudi- w B5 nie ma zadnych linek... a co do samej usterki- szykuj pieniadze na nowa skrzynie (tzn. uzywke).

zapaz sobie dobra kawke, usiadz wieczorem i poczytaj dokladniej ten dzial forum- napewno znajdziesz odpowiedzi na Twoje kolejne potencjalne pytania co do tej sprawy.

powodzenia!

Opublikowano

kolego piszesz poraz kolejny podjarany jakimis linkami z mercedesa. Jesli nie jestes pewien tego o czym piszesz- lepiej sie nie odzywaj wcale, bo wprowadzasz ludzi w blad.

O tym że w B5 nie ma to ja wiem kolego!!!

Opublikowano

Sprawdź czy śruba wybieraka zakończona szpikulcem jest dokręcona i na swoim miejscu w otworze[łączy wybierak z lewarkiem na końcu skrzyni biegów.Od strony podwozia możesz to zrobić.Tylko!!

• 1 rok później...
Opublikowano

mnie tez czeka wymiana skrzyni ostanio zaczela zgrzytac na 3biegu a po paru tygodniach rozsypala sie tak ze nieszlo wogole jechac zblokowlo mi kola na srodku drogi przy 40km/h musialem dzwonic po pomoc co moglo byc przyczyna tak drastycznego przypadku?dodam ze jest to tdi 90ps 96"