Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Świecące kontrolki ABS i ESP - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

colak

Witam serdecznie,

Panowie mam problem a mianowicie wczoraj podczas wyprzedzania auto mi szarpneło i zapaliły się kontrolki abs i esp i od tego czasu nie gasły jak zaczołem manewrować auto gasłao na wolnych obrotach natomiast podczas jazdy było oki. Po podłączeniu pod Vag-a pokazało następujące błędy

silnik

3 Faults Found: 17536 - Fuel Trim: Bank 1

P1128 - 35-10 - - -

17931 - Crash Signal from

P1523 - 35-10 - - -

16487 - Mass Air Flow Sensor

oraz ukł hamulcowy

2 Faults Found: 00532 - Supply Voltage

07-10 - Signal

18265 - Load Signal:

P1857 - 35-10

Z silnika błędy usunięte oraz 00532 nartomiast nie mogę usunąć 18265 i podejżewam że tu jet problem dzis odlączyłem Akumulator na noc może coś pomoże Proszę o pomoc co można jeszce sprawdzićaby było oki:))

Będę wdzieczny za podpowiedzi co mogę zrobić w tym temacie

Poztrawiam :)[br]Dopisany: 20 Sierpień 2010, 08:54_________________________________________________Witam Panowie

Odłączenie akumulatora cic nie dało jednak nie mogę usunąć błędów 16487 - Mass Air Flow Sensor oraz18265 - Load Signal: dlatego też obstaiam przepływomierz powietrza poniważ te błędy jak gdzieś czytałem są powiązane auto na wolnych obrotach pokazuje mi ok. 80g/s czy to dobrze ??? jak odłącze przepływkę obroty sąrówniejsze i auto nie gaśnie. Panoweie co wy uważacie na ten temat ???

Opublikowano

przeplywka do wymiany

na wolnych obrotach powinno wskazywac przynajmniej 10 razy mniej

Opublikowano
  • Autor

A jaką powinno pokazywać wartość poniżej wyświetlanej wartośći na Vagu jest napisne że coś ok. 2-4,5 g/s ale to troszkę zamało prawda ??

Przy dodaniu gazy pokazywało nawet 190 g/s takze całkem poza zakresem a może ma ktoś logi z prawidłowym wskazaniem przepływki ?

Opublikowano

powinno byc tak jak podaje VAG

nie inaczej,

przy 190g/s to turbo powinno ładowac ok 0.9-1 bar-a

Opublikowano
  • Autor

Witam

Panowie sprawa załatwiona przepływkę kupiłem za 150 na szrocie i auto śmiga jest oki na wolnych obrotach wartośc mieści się w zakresie podanym przez vaga :) inne parametry również. Godny uwagi jest fakt iż w abs-ie był błąd komputera który był powiazany z błędem z silnika w moim przypadku Przepływka wskazówka na przyszłość :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

spadek napiecia powoduje powstanie tych bledow w ukladzie ABS

Opublikowano
  • Autor

No pewnie tak dziś jeszcze muszęsprawdzić jedną rzecz i jutro napiszę bo coś mnie jeszcze ciekawi także do jutra :)))[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 14:48_________________________________________________Witam

Tak jak myslałem po wymianie przpływki ustąpił jeszcze jeden problem a mianowicie szarpanie na wysokich obrotach wyszukajcie moje tematy po "colak" i zobaczycie co pisłaem wczoraj go trochę przydusiłem i szarpania nie było bynajmniej narazie także jestem bardzo szczęsliwy no nigdy bym nie przypuszczał że to przepływka ma na to wpływ :))

Pozdrawiam.