Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8 ADR] Wolno się wkręca na obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia. Dzieje się tak zarówno na benzynie jak i na gazie. Świece wymienione, przewody też ok. Czy to może byc wina przepustnicy, podobno tak ważnej w tym silniku?

Opublikowano

Hejka. Najlepiej zmień autko na turbo, a nie "eLPiGi pałer" :> :D

Opublikowano
  • Autor

:bicz3:

Zmiane auta przewiduje na za 1-2 lata. Poki co musze jeździc tą kuchenką gazową. :decayed:

Opublikowano

Kolega ma problem i nie spodziewał się raczej odpowiedzi w tym stylu... .

Sprawdź błędy.

Spadek mocy odczuwasz w całym zakresie obrotów czy może tylko w dolnej partii? Napiszę coś więcej.

Opublikowano

gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia.

taki objaw zaobserwowalem u siebie, przed czyszczeniem przepustnicy

po czyszczeniu nie ma takich objawów, wkreca sie normalnie tzn duuuzo lepiej niz przed czyszczeniem

Opublikowano

gdy z miejsca chce ruszyc to silnik zbyt wolno się wkręca w odpowiednie obroty do sprawnego ruszenia.

taki objaw zaobserwowalem u siebie, przed czyszczeniem przepustnicy

po czyszczeniu nie ma takich objawów, wkreca sie normalnie tzn duuuzo lepiej niz przed czyszczeniem

w skutek nagromadzenia się dużej ilości brudu przepustnica nie otwiera się do końca - to by miało sens. Tradycyjnie trzeba wyczyścić przepustnicę mimo tego, że to niekoniecznie musi być to ale wtedy przynajmniej ją wyeliminujemy z grona podejrzanych.

Opublikowano
  • Autor

Spadek mocy jest raczej w dolnej partii, co do wyzszych obrotow - trudno powiedziec, bo nie mam zadnego porównania, ale wydaje mi się, że jest ok. Problemy są tylko przy ruszaniu - bardzo łatwo go zmulić. Tzn żeby sprawnie ruszyc to trzeba najpierw przez chwile wkręcić go na odpowiednie obroty - nie ma mowy o ruszeniu z kopyta. Autem jeżdze już 2 lata i w sumie jeszcze do tej przepustnicy nie zaglądałem. Za ok 2000km mam przeląd więc wtedy zlece czyszczenie, mam nadzieje że coś pomoże.

P.S. Ostatnio był podłączany pod komp i jak dobrze pamiętam to nie było błędów.

Opublikowano

filtry przydałoby się powymieniać no i zrób porządek z tą przepustnicą.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie filtry zmieniam razem z olejem - co 10.000km

Opublikowano

Wszystkie filtry zmieniam razem z olejem - co 10.000km

no to pozostaje przepustnica. Jeśli czyszczenie nic nie pomoże będziesz musiał się udać na porządną diagnostykę.

Opublikowano

Kolega ma problem i nie spodziewał się raczej odpowiedzi w tym stylu... .

Nie sadzę, żeby Tomek poczuł sie urażony, bo to było nawiązanie do naszej rozmowy ze zlotu z Kaletki. Jeżeli jednak tak sie stało to sorki, nie zrobiłam tego umyślnie.

Opublikowano
  • Autor

Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy. :drunk:

Przepraszam za OT i za zamieszanie, a jednocześnie dziekuje za konkretne odpowiedzi. :th:

Opublikowano
Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy.

faktycznie, przyznaję się, nie pomyślałem o tym :afro: sorry :)

Opublikowano
  • Autor
Kaśka, nic sie nie martw. Kazik chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę tego, że się dobrze znamy.

:th:

Opublikowano

Spoko, nie przewidziałam, że ktos może odebrać inaczej moje intencje niz były one w rzeczywistości. :)