Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z tylnymi głośnikami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Michu pokaż fotkę kostek i kabelków przy radiu

Opublikowano

idę strzielić :decayed:[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:32_________________________________________________wiem, że prowizorka ale zmostkowałem sobie, żeby jeden głośnik grał z tyłu. żółte kable były już tak poprowadzone. jeszcze jeden brązowy kabel wychodzi z wiązki i jest luźny. a co ciekawsze to do wzmacniacza w kostce jest 8 pinów a w radiu 7 :mysli:

dsc00744960x540.jpg

Opublikowano

Nie jest wylany to po prostu klej który go mocuje do płytki

:co: przecież ewidentnie widać że to elektrolit z kondensatora...

poza tym wzmacniacz by bez niego też działał

wytłumacz mi proszę, jak??

od kiedy elektrolit ma taki kolor i konsystencje gumy poza tym nie ma go tak dużo w środku, a wzmacniacz będzie działał ponieważ kondensator i dławik obok pełnią role filtrowania zakłuceń w instalacji auta.

Opublikowano

dobra chłopaki - przekonamy się czy ma działać czy nie jeśli go podłączę. ale potrzebuję rozpiskę pinów na wzmacniaczy, bo inaczej tego nie zrobię.

Opublikowano

kolego jeśli nie masz kostki dodatkowej to musisz puścić kabel - ale raczej sądze że gdzieś za radio spadła.

Na zamieszczonym przez ciebie zdjęciu na boku radia masz naklejkę - dolna kostka (ta długa)

RR- prawy tył

RL - lewy tył

- - masa sygnałów

-+ - (taki symbol włącznika) sygnał załączający wzmacniacz

Ps. ta lepiąca guma to klej

Opublikowano

na radiu to widzę i mówię cały czas, że znam piny do radia ale potrzebuje rozpiskę pinów na wzmacniaczu..

Opublikowano

od kiedy elektrolit ma taki kolor i konsystencje gumy poza tym nie ma go tak dużo w środku

widziałem w życiu kilka wylanych kondensatorów i wyglądały podobnie (fakt, może nie aż tak obficie), w tym konkretnym przypadku pewnie masz rację :good:

sorry Michu za wprowadzanie w błąd

znalezione na naszym forum, nie sprawdzałem poprawności tej rozpiski

czlus4f44880099a3153f40.jpg

Opublikowano

dzieki michal wielkie :good:

ja jeszcze dorzucę foto z kablami które znalazłem glęboko w konsoli.

dsc00750b.jpg

[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 20:31_________________________________________________michal - podaj mi jeszcze wątek z którego foto pochodzi :)

Opublikowano

michal - podaj mi jeszcze wątek z którego foto pochodzi :)

nie pamiętam, foto miałem na dysku :wink4:

Opublikowano

kurva... taki dobry humor miałem cały dzień... kable są tak poplątane bez sensu, że głowa boli. musiałem odłączyć kostkę zasilającą od radia i po powtórnym podłączeniu mam wpisać oczywiście kod przeszukałem auto bo byłem pewien., że jest a okazuje się, że nie ma... :wallbash: więcej nic się z tym nie bawię bo jeszcze rozjebię głośniki i radio o asfalt.

ktoś na forum rozkoduje mi radio?

Opublikowano

pewnie tak, tylko wrzuć nr fabryczny

Opublikowano

To chyba będzie to: *AUZ2Z3T1925469*

byłbym wielce wdzięczny za pomoc :hi: