Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana sprężyn a zbieżność..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i zaprzeczasz sam sobie bo teraz twierdzisz ze nie mozemy ustawic kata a chwile temu mowiles ze trzeba ustawic kat nawet po wyciagnieciu gornych wahaczy...

a gdzie napisałem,że kąt się nie zmieni? napisałem,że nie przestawisz go podczas wymiany sprężyn/amorków-na sankach, bo tam nic nie robisz-on sie zmieni samoistnie po obniżeniu auta i dlatego trzeba go ustawić ponownie biorąc pod uwagę rozmiar i ET felgi
Opublikowano

No właśnie ale w jaki sposob chcesz go ustawic?? jak kat mozna regulowac tylko sankami..

Opublikowano

No właśnie ale w jaki sposob chcesz go ustawic?? jak kat mozna regulowac tylko sankami..

no przecież już o tym pisałem-nie musisz nic ustawiać,jak tylko wymieniasz sprężyny/amorki na takie same,jak były wcześniej np masz w aucie 1BA-i takie same wkładasz-kąta nie musisz ustawiać,ale masz 1BA i wkładasz 1BE/1BV-kąt juz się zmieni i musisz go ustawić ponownie regulując sanki,bo górna część koła będzie za blisko zwrotnicy
Opublikowano

[quoteNo właśnie ale w jaki sposob chcesz go ustawic?? jak kat mozna regulowac tylko sankami..

no przecież już o tym pisałem-nie musisz nic ustawiać,jak tylko wymieniasz sprężyny/amorki na takie same,jak były wcześniej np masz w aucie 1BA-i takie same wkładasz-kąta nie musisz ustawiać,ale masz 1BA i wkładasz 1BE/1BV-kąt juz się zmieni i musisz go ustawić ponownie regulując sanki,bo górna część koła będzie za blisko zwrotnicy]

Ale chlopie glupoty pieprzysz...Powiedzialem ci ze jest nieustawialnt kat w przednim zawieszeniu to teraz odwracasz...Poczytaj co pisales pare postow wyzej... a powiem ci wiecej nie wiem co chcesz udowodnic ze za wszelka cene masz racje??? to znow jej nie masz!! bo przesuniesz sanki w jedna strone to kat w jednym kole sie zmniejszy a w drugim zwiekszy...Kazdy sie myli Domjenick tylko trzeba przyznac sie do pomylki bo teraz ktos to przeczyta i powie no ze przy wyciagnieciu gornych wachaczy trzeba jechac na grometrie a przeczyta watek do konca i juz nic nie bedzie wiedzial bo teraz mowisz ze wyciagajac amortyzator, co za tym idzie trzeba te gorne wachacze odkrecic i teraz twierdzisz ze sie nie trzeba ustawiac bo sie nie zmieni.. a ze jestes moderator to ci uwieza..a to glupoty wypisujesz jak nic..

Opublikowano

Jeśli zmieniasz springi na niższe to zbieżność na bank sie zmieni i to dosyć znacznie, kąt również ale w mniejszym stopniu. Obniżenie zawieszenia spowoduje zmianę rozstawu kół gdyż wychacze bedą w innej pozycji a drążki pracują na dłuższym ramieniu wiec rozstaw ich zmienia sie w mniejszym stopniu. Taka jest moja teoria ale nie jestem specem od zawieszenia a4.

Opublikowano

Obniżenie zawieszenia spowoduje zmianę rozstawu kół gdyż wychacze bedą w innej pozycji a drążki pracują na dłuższym ramieniu wiec rozstaw ich zmienia sie w mniejszym stopniu.

ja również specem nie jestem,ale dokładnie to samo usłyszałem od mojego mechanika-powiem jeszcze inaczej-Łukasz-jesli nie wierzysz mi-to może uwierzysz sobie-zmierz odległość od zwrotnicy na obciążonym aucie i potem podnieś na lewarku i też zmierz-zobaczysz,czy się kąt nie zmienił-a to,że jestem moderator-nic tu nie ma do rzeczy,bo ta funkcja jest od czegoś innego,a już na pewnio nie od tego,żeby mi wszyscy wierzyli :wink4:
Opublikowano
ja również specem nie jestem,ale dokładnie to samo usłyszałem od mojego mechanika-powiem jeszcze inaczej-Łukasz-jesli nie wierzysz mi-to może uwierzysz sobie-zmierz odległość od zwrotnicy na obciążonym aucie i potem podnieś na lewarku i też zmierz-zobaczysz,czy się kąt nie zmienił-a to,że jestem moderator-nic tu nie ma do rzeczy,bo ta funkcja jest od czegoś innego,a już na pewnio nie od tego,żeby mi wszyscy wierzyli

Ale no juz chyba pisalismy o tym kilkanascie postow...Ja nie twierdze ze sie nie zmieni...Po prostu podwazam twoje slowa ze w zawieszeniu wielowachaczowym w naszych a4 a6 czy tez passatach jest ustawiany kat pochylenia kol przednich inaczej niz ruszenie sankami... ale sanki zoatawmy w spokoju bo one nic tu nie daja bo powiedzmy ze przesuniemy w lewo i wtedy prawe koło kat bedzie mialo taki jak przed zalozeniem springow powiedzmy - 30 ale jezdzic sie nie da bo lewe bedzie jeszcze bardziej lezec! Daj sobie przetłumaczyc ze z przodu po zmianie sprezyn mozemy jedynie ustawic zbierznosc a nie katy..

I ponawiam pytanie do wszystkich czy po zalozeniu sprezyn powiedzmy - 35 musze jechac na zbierznosc czy moge na spokojnie zrobic powiedzmy 1000 km zeby sie zawieszeniu ulozylo?? Pytam osob ktore to przerabialy a nie tak mysla ze tak jest..

Opublikowano

Daj sobie przetłumaczyc ze z przodu po zmianie sprezyn mozemy jedynie ustawic zbierznosc a nie katy..

dobra-niech ci będzie... :wink4:
Opublikowano

Browara kisisz bo ciezko ci to bylo udowodnic :naughty: :naughty:

Opublikowano

Kolego podjedź ma stację diagnostyczną i koleś ci sprawdzi na płycie czy masz ok zbieżność. Dasz mu na browara i będziesz wiedział co jest grane.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem Grzesiek..