Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Problem z odpalaniem przy ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpalaniem przy ciepłym silniku , przy pierwszym rozruchu na zimnym silniku pali na dotyk. A przy ciepłym muszę deptać pedał gazu, Vag nie pokazał żadnego błędu.

PLS Help

Pozdrawiam :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem podobnie problemem u mnie był brudny zaworek par spalin który jest na obudowie filtra powietrza. Zdjąć zalać WD40 i przedmuchać powietrzem i będzie ok.

Opublikowano

sprawdź czujnik temp. G2/G62 :wink4:

PS. na pewno masz [ARG] ??? wydaje mnie sie że nie :no:

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpalaniem przy ciepłym silniku , przy pierwszym rozruchu na zimnym silniku pali na dotyk. A przy ciepłym muszę deptać pedał gazu, Vag nie pokazał żadnego błędu.

PLS Help

Pozdrawiam :hi:

w opisie nie ma ale mam pytanie czy masz moze lpg

Opublikowano

Wypnij z kostki przepływomierz i zobacz co się będzie działo.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

odgrzebuje

heh mam ten sam problem

na ciepłym nie odpalę go, muszę kręcić z 10 minut i jak już prawie umiera akumulator to wtedy zacznie zapalać, tak jakby najpierw na jeden gar wtedy nie dotykam nic i męczy się jakieś 5 sekund po 200 obr po czym wskakuje na 3000 no i już mogę jechać, z 3000 spada gdzieś po 2-4 minutach (oczywiście silnik ma cały czas 90stopni)

odpalam tylko na PB, auto chodzi bardzo ładnie na PB i na LPG

błędów na silniku brak, jedynym błędem stałym jest sonda lambda, dwa błędy od podgrzewania oraz od działania, spowodowane jest to tym że z górnej pokrywy/uszczelki lekko sączy się olej a że przewód o lambdy jest tam spięty to po nim w dół spływał olej i zalał sondę, muszę ją wyjąć, umyć w benzynie i założyć lub wymienić na nową

ale wydaje mi się że nie jest to wina sondy że nie odpala na ciepłym, chyba że się mylę

co mogę sprawdzić ? jak szybko sprawdzić czy to wina tej sondy ? wypiąć ją ? gdzie ?

proszę o pomoc

Opublikowano

Wypnij wtyczkę tej sondy , wtyczka jest za zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodniczego ... czarna wtyczka

Opublikowano

wypiąłem sondę, niestety dalej nie pali na ciepłym, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

czujnik G2/G62 :gwizdanie:

Opublikowano

a mógłby mi ktoś sprawdzić jaki ma numer ten czujnik ? kupiłbym od razu po pracy dziś, jak ktoś ma etke przy sobie ....

chyba że to może być wina czegoś innego

i jeszcze jakieś zdjęcie gdzie on jest

Opublikowano

a mógłby mi ktoś sprawdzić jaki ma numer ten czujnik ? kupiłbym od razu po pracy dziś, jak ktoś ma etke przy sobie ....

chyba że to może być wina czegoś innego

i jeszcze jakieś zdjęcie gdzie on jest

najpierw VAGiem go sprawdź :cool1:

Opublikowano

sprawdzę faktycznie jak do domu wróce

ale czy on mógłby być przyczyną nie odpalenia na ciepłym ?

wydawało mi się że on tylko steruje ssaniem

może z innej beczki, czy przepustnica może mieć coś z tym wspólnego ?

Opublikowano

Miałem to samo. Na vagu brak błędów. Wymieniałem czujnik cieczy chłodzącej i po problemie.

Opublikowano

gdzie kupiłeś czujnik ? zamiennik czy org ? jaki koszt i jak długo wymiana zajmuje ?

czy taki może być

http://motoallegro.pl/czujnik-temperatury-audi-ford-seat-skoda-vw-nowy-i1567077201.html

czy moze taki

http://motoallegro.pl/czujnik-temperatury-vw-audi-oryginal-059919501a-i1564026476.html

a w ogóle to jak czujnik temperatury może mieć wpływ na odpalenie ?

Oczywiście w moim przypadku wymiana czujnika miała wpływ na odpalanie. Napisz na PW do TOM77 od handluje częściami (zaufany człowiek :) podaj VIN i Ci dobierze czujnik odp.) . Wymiana max 10min roboty (tylko wymian nie na gorącym silniku-łapki można poparzyć )

Opublikowano

a gdzie ten czujnik jest ? masz jakieś zdjęcie ? czy w ADRze jest w tym samym miejscu co u mnie ?>

Opublikowano

gdzie kupiłeś czujnik ? zamiennik czy org ? jaki koszt i jak długo wymiana zajmuje ?

Było milion razy , jak wymieniać czujnik temp. to tylko i wyłącznie ORI zakupiony w ASO

Opublikowano

Miałem podobnie problemem u mnie był brudny zaworek par spalin który jest na obudowie filtra powietrza. Zdjąć zalać WD40 i przedmuchać powietrzem i będzie ok.

A gdzie zlokalizowany jest ten zaworek??

Opublikowano

Opublikowano

Nie jeden zaworek występuje w silniku i tak samo się to ma z okolicami obudowy filtra powietrza