Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Prośba o odczytanie błędów, i możliwość naprawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skrzynia chodzi w trybie awaryjnym, powykasowaniu błędów, chwile było dobrze i znowu pojawiły się te same kody błędów:

18265

16955

17090 lub P0706

Jeżeli jest to możliwe proszę o opis błędów, i co ewentualnie można zrobić, czy zostaje mi tylko serwis?

Moje auto to Audi a4 avant quadro 1999 po lifcie.

Pozdrawiam

Adimo

nazywaj poprawnie tematy

[pre_pl]

Opublikowano

Skrzynia chodzi w trybie awaryjnym, powykasowaniu błędów, chwile było dobrze i znowu pojawiły się te same kody błędów:

18265

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15688.0.html

17090 lub P0706

17090 P0706 Transm.Range Sensor Circ Range/Performance

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź, tak faktycznie mam błąd 550, czyli kąt wyprzedzenia zapłonu, ale zaraz nasuwa się pytanie czy ominie mnie serwis, czy moąna to jakoś samemu naprawić.

Pozdrawiam

Adimo[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2007, 12:12 _________________________________________________Witam

W poniedziałek oddałem auto do serwisu, powiedziano że poszedł sterownik skrzyni, sprowadzono za 1020zł, dzisiaj założono i jest inny objaw, a mianowicie na wyświetlaczu nie zaświeciły się wszystkie położenia, jak przełącza się biegi to pokazuje do pozycji "N", od pozycji D nie pokazuje nic, dopiero pojawia się przy pozycji "2", teraz chcą wymieniać cały lewarek, twierdzą że nie daje sygnału.

Proszę o pomoc, co o tym myślicie, co mam zrobić.

Pozdrawiam

Adimo[br]Dopisany: 06 Wrzesień 2007, 19:52 _________________________________________________Dzięki wszystkim za pomoc

Autko naprawione, wymieniono sterownik skrzyni biegów i zestaw naprawczy w dźwigni zmiany biegów, była wytarta taśma, koszt naprawy to 2200zł w ASO.

Pozdrawiam

Adimo

Opublikowano

Czy ceny nauczyły Cie ,że takich rzeczy nie robi siew ASO, czy Ty poprostu lubisz dokarmiać tych darmozjadów ? :P

Opublikowano
  • Autor

W Grudziądzu nie ma dobrego mechanika, nestety, jak mi zrobił rozrząd dzisiaj po rozebraniu przodu byłem przerarzony, koło zembate paska rozrządu mocowane na 3-ch śrubach było przkręcone na 2-wie śruby, nie będę wspominał że wszędzie są ślady przecinarki kątowej, on twierdzi że to nie on, a wątpie żeby to w Niemczech było zrobione.