Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziwnie chodzi autko na 5 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wam mam taki problem otoz zauwazylem ze autko gorzej chodzi na 5 biegu przy predkosci ok 130 auto chodzi tak jakby prosilo sie o 6 bieg tzn nie wyje mocno ale slychac jakby sie meczyl bo do 120 zbiera sie normalnie co to moze byc

z gor dzieki

Opublikowano

jakie masz wtedy obroty ?? czy nie jest tak ze na 5tce dajesz mu w gaz obroty rosna a auto nie jedzie dlej - tzn jedzie ale jakby chciało a nie mogło...(slizganie sie sprzegła)

Opublikowano
  • Autor

Nie no obrot ok 3000 sprzeglo raczej sie nie slizga czulbym i slyszal to

Opublikowano

A nie przypadkiem notlauf? Dodajesz gazu a one jedzie gorzej niz jak ujmiesz? Zrób logi...pewnie VTG zapieczone.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

auto jedzie normalnie tylko silnik jest glosny tak jakby domagal sie jeszcze jednego biegu ;/

Opublikowano

uklad wydechowy, lub silnik wpada w drgania. sprawdz plecionke, poduchy, mocowanie ukladu wydechowego. o ile oczywiscie problem dotyczy efektow akustycznych i a nie osiagow.

Opublikowano
  • Autor

plecionke mialem ostatnio wymienana i tu takie pytanie bo podczas wymiany plecionki gosciu odkrecal poduuszke zeby wyciagnac wydech razem z katem i czy gdy wszystko skladal do kupy to czy mogl za mocno przykrecic poduszke i to powoduje lekkie buczenie i drganie

Opublikowano

zle ustawil uklad wydechowy, lub zapomnial czegos podwiesic... :cool1:

Opublikowano

plecionke mialem ostatnio wymienana i tu takie pytanie bo podczas wymiany plecionki gosciu odkrecal poduuszke zeby wyciagnac wydech razem z katem i czy gdy wszystko skladal do kupy to czy mogl za mocno przykrecic poduszke i to powoduje lekkie buczenie i drganie

Jeżeli wymieniałeś plecionkę to jej uszkodzenie jest efektem zużytych poduszek. Również zaczynałem od plecionki ale po wymianie problemy z buczeniem i drganiami po jakimś czasie zaczęły powracać i nasilać się. Wówczas przypomniała mi się informacja producenta złączy elastycznych którą znalazłem w internecie, że plecionka się uszkadza ponieważ poduszki już nie tłumią drgań mimo, że zewnętrznie wyglądają dobrze. Po wymianie kompletnego zawieszenia skrzyni i silnika problemy ustały.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki .... to chyba nie ominie mnie wymiana poduszek a ktos wie ile takie poduszki kosztuje i czy jest sie samemu w stanie to zrobic a jak u mechanika to ile sobie licza za wymiane

Opublikowano

Poduszki tylko oryginalne poczytaj na forum było już o poduszkach

Opublikowano

ok dzieki .... to chyba nie ominie mnie wymiana poduszek a ktos wie ile takie poduszki kosztuje i czy jest sie samemu w stanie to zrobic a jak u mechanika to ile sobie licza za wymiane

Najpierw sprawdź dokładnie poduszki pod skrzynia i silnikiem ponieważ koszt kompletu oryginalnych poduszek to ok 1000 zł i można je wymienić samemu. Potrzebny kanał oraz podnośnik do podniesienia silnika. Tak jak radzi kolega goldik na forum było już kilka tematów na temat poduszek i sam korzystałem z informacji w nich podanych.