MASATO Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 czy ktoś już próbował takiej foli do szyb ? podobno nie trzeba kleić jej tak jak zwykłej foli i można w każdej chwili bez problemu zdemontować tylko że na allegro mają same folie o wymiarach 34 cm x43 cm, czy ktoś wie gdzie można dostać większe formaty ? http://allegro.onet.pl/folia-statyczna-zamiast-oklejania-sprawdz-to-i1210359400.html jest sens ?? doradźcie
PIXI Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 Moim zdaniem .... nie ma sensu . W|w folia moim zdaniem ma przypominać roletę i nie odbije promieni słonecznych , ale jeśli się Tobie podoba
MASATO Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 dzięki za info , czyli jednak nie za dobre rozwiązanie.
zbychzz Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 a mi się wydaje, że jednak warto Jakiś tydzień temu nakleiłem sobie takie cudo i muszę powiedzieć, że jest ok - wcześniej miałem rolety ale zaczęły mnie wkurzać bo po jakimś czasie zaczęły mi wpadać w wibracje i denerwować. Mata w wibracje nie wpadnie więc będzie pewnie ciszej w klekocie.
ar35 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 A ja uważam , że jednak nie warto :gwizdanie: ... no chyba że chodzi tylko o zacienienie wnętrza. To "cudo" nie ma żadnych właściwości jeśli chodzi o ograniczenie nagrzewania wnętrza. Chyba , że nie o to chodzi . zdrów
davidoff82 Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 A ja uważam , że jednak nie warto :gwizdanie: ... no chyba że chodzi tylko o zacienienie wnętrza. To "cudo" nie ma żadnych właściwości jeśli chodzi o ograniczenie nagrzewania wnętrza. Chyba , że nie o to chodzi . zdrów Nie warto, w upały ta folia bardzo nie pachnie - wiem bo miałem w samochodzie żonki tył nią zrobiony, naprawdę szkoda kasy. Montaż żeby ładnie wyglądało pierwszy OK, jednak przy kolejnym powstają Bąble i wygląda to fatalnie, ja później naklepjałem spryskując wodą i ściagając ją jak przy typowej ściemie....
zbychzz Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Montaż żeby ładnie wyglądało pierwszy OK, jednak przy kolejnym powstają Bąble i wygląda to fatalnie, ja później naklepjałem spryskując wodą i ściagając ją jak przy typowej ściemie.... chyba coś ci się pomyliło - jak moze powstać bąbel przy siatce (ta folia w rzeczywistości wygląda jak siatka)
davidoff82 Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Montaż żeby ładnie wyglądało pierwszy OK, jednak przy kolejnym powstają Bąble i wygląda to fatalnie, ja później naklepjałem spryskując wodą i ściagając ją jak przy typowej ściemie.... chyba coś ci się pomyliło - jak moze powstać bąbel przy siatce (ta folia w rzeczywistości wygląda jak siatka) Nic mi się nie pomyliło, folia jest przeźroczysta z namalowaną czarną siatką to raz a nawet gdyby bylo jak piszesz to i tak musisz ją położyć idealnie bo każdy babol widać będzie niestety
zbychzz Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 tzn. że mam chyba inną tę folię, bo ja takich problemów u siebie nie zaobserwowałem
MASATO Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 hmm a któryś z kolegów ma zdjęcie jak wygląda ta folia na szybkach zarówno od środka jak i z zewnątrz ? ( przy oklejonej całej szybie a nie tylko części jak na aukcji )
davidoff82 Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 hmm a któryś z kolegów ma zdjęcie jak wygląda ta folia na szybkach zarówno od środka jak i z zewnątrz ? ( przy oklejonej całej szybie a nie tylko części jak na aukcji ) jutro jak wyjdę (bom zagrypiony mocno ;() to postaram sie cienkiego sfotografować i podesłać foto
ar35 Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Nie kolego , na autobusach jest folia OWV (One Way Vision) , jest to folia reklamowa przeznaczona do zadrukowywania , z klejem który po wyschnięciu uniemożliwia łatwy demontaż (folia się porwie ) , a ten produkt jest podobno wielokrotnego użycia...
Rekomendowane odpowiedzi