Jump to content

michal21

Pasjonat
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by michal21

  1. Witajcie, Ułamał mi się plastik na którym zamontowane jest gniazdo do wtyczki od przyczepki. Ma może ktoś numer tej części, może ktoś podpowie gdzie kupić poza ASO bo tam to było bardzo drogie jak na taki kawałek plastiku.
  2. szukałem, i do kolegi do sklepu dzwonilem, tez nie mogl nigdzie znalesc i sam szukałem w sieci jak znalazles, moze jakis link podrzucisz?
  3. Czy poza serwisem mozna kupić gdziekolwiek nową pokrywe rozrządu. Nr. czesci: 03L 103 469 L
  4. Poszukuję kolanka do węża spryskiwacza do którego montowany jest ów spryskiwacz. może ktoś w ETCE mógłby zobaczyć nr tego kolanka, albo najlepiej podrzucić schemat. I jeszcze nr. plastiku/ mocowania tego spryskiwacza, ten element przykrecany jest do uchwytu lampy.
  5. Witam, Rozsypał mi sie zewnetrzny przegub (lewy przód), szukam calej poloski na podmiane. Moja audi to 1.9tdi, quattro. Czy one są takie same jak w 2.5 ? Na mojej polosi jest nieczytelny numer i nie mam jak sprawdzic, choc na zdjeciach podobnie wygladaja.. ---------- Post dopisany at 15:59 ---------- Poprzedni post napisany at 15:58 ---------- .
  6. Wczoraj chciałem sprawdzic stan swiec zarowych i zauwazylem ze jedna z nich sie rusza (ta wystajaca czesc), nakretka trzyma sie mocno. nie probowalem jej ruszac bo potrzebuje przez weekend auto, tylko teraz sie zastanawiam czy to oznacza ze swieca jest urwana czy bede mogl ja spokojnie wykrecic? miał ktoś podobny problem? Dodam ze 2 kapturki mi sie pokruszyły, weszly z charakterystycznym kliknieciem ale chyba bede musial na szrocie poszukac i powymieniac je. Czy moze sa gdzies nowe do kupienia? Wymieniac wszystkie swiece czy tylko tę jedna?, reszta sprawna (sprawdzalem omomierzem) ---------- Post dopisany 06-12-2012 at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany 05-12-2012 at 22:15 ---------- ??
  7. michal21

    Czujnik ABS

    albo wyjmij wtyczke z nadkola i zmierz opornosc, działający powinien miec 1,3 -1,4 kohm
  8. Na zdjęciu jest zaznaczone czerwone kółko tam jest napisane, ze nic nie jest tam podlaczone a w drugim zaznaczonym wezyku jest jakas prowizoryczna koncowka. Tak było od poczatku kiedy kupilem te auto, zastanwiam sie jaki ma cel zaslepienie tego wężyka? Dodam że jak podlacze ten wezyk w wolny krociec na zaworku to auto doslownie nie jedzie, 30km/h to max i łatwo samochód gaśnie. Jak jest zalozona zaslepka to auto jedzie ladnie ale na wysokich obrotach łapie tryb awaryjny, wylaczenie silnika i ponowne wlaczanie rozwiazuje problem, aż do kolejnego zlapania trybu awaryjnego. Tutaj jest schemat podcisnienia mojego silnika z ETKI: http://speedy.sh/jEDCH/schemat-podcisnienia.tif Przepływka wymieniona, turbo wyczyszczone, logi: Dynamiczne: Log (0 - 000,000) Log (1 - 011,011) Log (2 - 001,004) Log (3 - 003,008,010,003,008,010) Statyczne: Log (0 - 014,018,023) Log (1 - 000,003,000,001,003) Log (2 - 004,007,013) Statyczne Basic Mode: Log (0 - 003) Log (1 - 000) Log (2 - 004)
  9. Jest w tym miejscu gdzie OLIVER pisał, dokręciłem śruby bo były luźne, po wczesniejszym wyczyszczeniu i juz wszystkio wporzadku. Ładowanie na altku 14,4 a na AKU 14,2 0,2v mniej ale taka roznica chyba nic nie szkodzi
  10. no tak, chodzilo wszystko luźno.. na 99,9% dobrze poskladane
  11. Ktos sie orientuje gdzie jest połączenie masy karoserii z silnikiem?
  12. A no tak, bo skoro dawalem + na altku a - minus na bloku to bylo git czyli z silnika nie przechodzi na karoserie a nastepnie nie idzie na AKU. Proste:) a zakrecilem sie w garazu, jutro posprawdzam. dzieki Wiktor
  13. przzepływka wymieniona na nową BOSCH, logi w dziale Diagnostyka, podaje link: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?229198-Logi-do-oceny Dalej łapało tryb awaryjny
  14. Mam problem z ładowaniem; Podlaczam miernik na alternator i ładuje 14,4 bez obciazenia lecz gdy przykładam miernik na AKU to 12,2 czasami 12,7, czasami lekko ponad 13... Podłączam do AKU + a do bloku silnika i innych czesci metalowych " - " to ładowanie 14,5 do obudowy altka tez 14,5v Podłączyłęm kabel do obudowy altka i na drugim koncu 14,5v ale juz jak podlaczylem drugi koniec do minusa AKU znowu 12,5.. Macie jakies pomysły?
  15. Witajcie ponownie, Wymieniłem przepływke na nową BOSCH'a, taka jak była predzej, turbina jest po czyszczeniu i mam swieze logi.. Przy robieniu Logów kilka razy złapało notlauf'a. Spojrzcie na moje logi; Dynamiczne: Log (0 - 000,000) Log (1 - 011,011) Log (2 - 001,004) Log (3 - 003,008,010,003,008,010) Statyczne: Log (0 - 014,018,023) Log (1 - 000,003,000,001,003) Log (2 - 004,007,013) Statyczne Basic Mode: Log (0 - 003) Log (1 - 000) Log (2 - 004)
  16. pod fotelem jest kostka, odepnij popsikaj jakims sprayem EasyContact czy WD40 podłącz spowrotem, usun błąd i powinien juz nie wrocic
  17. nie to nie jest automat. kat wtrysku chcialem wyregulowac ale poleglem, moja najkrotsza przedłuzka byla za dluga aby poluzowac dolna srube.. a dawke juz zmieniłem. ---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:06 ---------- Statyczne: Log (0 - 000,001,003) Log (1 - 004,007,013) Log (2 - 014,018,023) Statyczne BS: Log (0 - 000,001,003) Log (1 - 004,007,013) Log (2 - 014,018,023) Dynamiczne: Log (0 - 000) Log (1 - 003,008,010) Log (2 - 011,011) ---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:09 ---------- Nic nie zmienialem w kacie statecznym a tu teraz wyszlo chyba dobrze..
  18. dawke paliwa zmieniłem, a stat kat wtrysku poległem... nie mogłem odkrecić dolnej śruby w otworze od koła.. musze kupic bardzo krotka przedłużkę bo gdzieś mi sie zapodziała.. a tak poza tym to stat kat wtrysku jest wbloku 000 i to jest 2 czy 3 kolumna? w moich logach wartosc 008 czy 036 ?? Wymieniłęm przepływke na druga ktora leżała sobie w garazu i auto dostało power'a ale zaraz złapało błąd i przechodziło w tryb awaryjny. Sproboje ja zregenerowac a jak sie nie powiedzie to nowa z ASO. Zaraz wstawie nowe logi, zobaczycie czy cos sie zmieniło.
  19. sprezarke wyczyscilem w zeszłym tygodniu filtr powietrza wymieniłem przed logami przepywomierz mam drugi w garażu, sproboje regeneracji wg instrukcji z forum statyczny kąt to zaraz poczytam i polece do garazu zmienic i przy okazji dawke sproboje ustawic które logi pozniej zrobic ?
  20. witajcie, po odłączeniu wtyczki od przepływomierza jak powinno zachowywac sie auto? Teraz pokonałem trase 10km przy odlaczanej przepływce i powiem tak, że wydaje się na troszkę słabsze ale tylko troszke. czy powinna byc duza roznica? Jezeli tak to sproboje wg instrukcji znalezionej j ą zregenerowac a jak nie to po przeczytaniu forum zdecyduje sie na nowa orginalna z ASO. I wg tego co tu napisal bartek, po wymianie przeplywki powinna wrocic moc do autka? I jeszcze pytanie o: -stat. kąt wtrysku do poprawy -zmniejsz troche dawke paliwa do jakiej wartosci poprawic powyzsze rzeczy? Dzisiaj przyszedł mi zestaw 2 blach z allegro do zaslepienia EGR, wg logow i wg mnie ona chyba działa bo sie otweira i zamyka, czyli narazioe nie ma sensu zaslepiec?
  21. Moje logi: Dynamiczne http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77062.html LOG 008 http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77063.html Log (1 - 004) http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77064.html Log(2 - 011) http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77065.html Log(3 - 003) http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77066.html Log (4 - 001) http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77067.html Log(5 - 010) http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77068.html Log(6 - 018) <br /> Statyczne:<br /> <br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77078.html Log (0 - 023,023)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77079.html Log (1 - 001,001)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77080.html Log (2 - 004,004)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77081.html Log (3 - 000)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77082.html (4 - 003,003)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77083.html Log (5 - 014,014)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77084.html Log (6 - 013,013)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77085.html Log (7 - 018)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77086.html Log (8 - 007,007)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77097.html Log (0 - 011)</a><br /> Statyczne BS: http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77087.html Log (0 - 004)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77088.html Log (1 - 000,000)</a><br /> http://vaglog.rtnet.pl/mfichtel_77089.html Log (2 - 003,003,003)</a><br /> Błędó silnika brak. Jakby coś było nie tak to napiszcie bo to moje pierwsze logi...
  22. Logi w moim wątku: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?228690-Czyszczenie-turbiny&p=2742369#post2742369
  23. Moje logi: Dynamiczne: Log (0 - 008) Log (1 - 004) Log (2 - 011) Log (3 - 003) Log (4 - 001) Log (5 - 010) Log (6 - 018) Statyczne: Log (0 - 023,023) Log (1 - 001,001) Log (2 - 004,004) Log (3 - 000) Log (4 - 003,003) Log (5 - 014,014) Log (6 - 013,013) Log (7 - 018) Log (8 - 007,007) Log (0 - 011) Statyczne BS: Log (0 - 004) Log (1 - 000,000) Log (2 - 003,003,003) Błędó silnika brak. Jakby coś było nie tak to napiszcie bo to moje pierwsze logi...
×
×
  • Create New...