Skocz do zawartości

disem

Pasjonat
  • Liczba zawartości

    232
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

0

O disem

Informacje

  • Imię
    Grzegorz
  • Lokalizacja
    Śląsk Bielsko Biała

Auto

  • Model
    A4 B5
  • Nadwozie
    Avant
  • Rocznik
    1999
  • Silnik
    1.9 TDI
  • Napęd
    FWD
  • Skrzynia
    Manual
  • Paliwo
    ON

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. polecicie jakiegoś mechanika / warsztat w bb co określi czy uszczelka czy głowica do roboty w a4 b7 2.0 tid brd ? - PILNE
  2. zacisku z kontroli nie mam, może zrzucę dziś znowu koło to zrobię tarczy i podeślę
  3. Cześć, rozebrałem zacisk i wszystko sprawne tłoczek chodzi bez problemu brak korozji, prowadnice też ok. jeśli zacisk ok to co może powodować, że zbiera tarczę tylko od środka z prawego przodu ?
  4. cześć, Mam b7 BRD i muszę dolewać płynu oraz zbiorniczek się zabrudził. Kupiłem auto 4mc temu i był igła (jak by go ktoś wymienił na nowy przed sprzedażą :() Czy mam chłodnicę spalin ? jak ją zmostkować ? jak nie to powyższy test od piotrsob1 ? ?? Pozdrawiam
  5. Czekam, na coś szczególnie zwrócić uwagę ? tłoczek / prowadnice ?
  6. tez mam Ds i też mi popiskują. Dev - jaki zestaw naprawczy do zacisku 981/982 ATE z A6 C6 347mm ? zna ktoś numer takiego zestawu naprawczego ? jak pisałem wcześniej to trzyma mi zacisk delikatnie i mam rant od środka na tarczy po 3mc od wymiany i 3000km
  7. Panowie co zrobić jak tarczę od środka zjada ?
  8. Hej koledzy przy zmianie opon zobaczyłem że po 3mc na jednej tarczy od środka mam rant (mały ale jest a na innych nie) Co do czyszczenia w zacisku przód (tłoczek czy prowadnice) jak klocek od środka zjada tarcze ? Rozumiem że klocek dociska cały czas i dla tego większe zużycie ?
  9. może ktoś podpowie co dalej sprawdzić : nie zamyka mi drzwi PT, wszystko działa ale zamek nie, nie mruga przy zamykaniu, jak odepnę wtyczkę od zamka to mruga wymieniłem zamek - to samo podmieniłem z drzwiami przednimi - to samo podmieniłem sterowniki (elektryczne szyby przód tył) - to samo sprawdziłem instalację w drzwiach - jest ok od wtyczki do sterownika i z sterownika od zamka wszystkie sygnały są Pozostaje : - gniazdo w słupku (może któreś piny są połamane ?) jak to sprawdzić ? gdzie idzie kabel od tego słupka, gdzie znaleźć drugą stronę tego gniazda ? idzie do MK czy gdzieś indziej ? macie jakiś pomysł ?
  10. może ktoś podpowie co dalej sprawdzić : nie zamyka mi drzwi PT, wszystko działa ale zamek nie, nie mruga przy zamykaniu, jak odepnę wtyczkę od zamka to mruga wymieniłem zamek - to samo podmieniłem z drzwiami przednimi - to samo podmieniłem sterowniki (elektryczne szyby przód tył) - to samo sprawdziłem instalację w drzwiach - jest ok od wtyczki do sterownika i z sterownika od zamka wszystkie sygnały są Pozostaje : - gniazdo w słupku (może któreś piny są połamane ?) jak to sprawdzić ? gdzie idzie kabel od tego słupka, gdzie znaleźć drugą stronę tego gniazda ? idzie do MK czy gdzieś indziej ? macie jakiś pomysł ?
  11. może komuś się przyda bo rozwiązałem mój problem z adaptacją. w moim przypadku nie dało się zmienić na 002 aby zapamiętało ustawienia, wystarczyło naciskać na ten przycisk u góry ON/OFF i tam zmienia się ustawienie na zapamiętywanie
  12. mała aktualizacja. Wczoraj próbowałem ponownie zrobić adaptację i nie udało sie poprawnie jej wykonać (błąd niepopranej adaptacji na fis cały czas) Sytuacja poprawiła sie o tyle że wyregulowałem światła manualnie i mruga przy każdym odpaleniu auta ale lewa lampa zatrzymuje się w różnych pozycjach : pierwsze zaświecenie niżej niż prawa (błąd na fis) drugie i każde kolejne na równi z prawą (błąd na fis) trochę nie widzi mi się odpalać auto zawsze 2 razy Spotkał się ktoś z tym ? Co może być problemem adaptacji ? czy nie może być błędu w całym kompie bo mam ciągły od modułu drzwi ?
  13. Zrobiłem juz 2000km i dalej hałas, piski minęły gdzieś po 1000km
  14. Cześć może podpowiecie: w a4 b7 BRD q założyłem 345mm z A6 z tarczą OZ i klockami Ferodo DS i przy bardzo delikatnym hamowaniu hałas jak cholera. Co rozebrać aby poprawić montaż ? Wczoraj patrzyłem i zero luzów na zacisku, jarzmie, klockach, wszystko było rozebrane, wyczyszczone,pomalowane, nasmarowane. Rozumiem że są wibracje skoro jest taki dźwięk ale nie mogę luzów żadnych znaleźć. Pozdro
×
×
  • Dodaj nową pozycję...