Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Dziwne piszczenie w okolicach lewego koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam o tusz pewnego pięknego dnia otworzyłem sobie szybkę i usłyszałem w momencie wjeżdżania w dziurę dziwny pisk gdzieś przy lewym kole to se szybkę zamknąłem i nic nie słychać to se szybkę jeszcze otworzyłem ponownie i znów go było słychać. wiadomo od razu mnie zalało (pomyślałem wahacze) i pojechałem na stacje diagnostyczną tam mi powiezieli ze wszystko jest ok a jak trząsł autem to dżwięk się nie pojawił pochodził pokręcił głową i powiedział że on nic nie widzi jakichkolwiek luzów w zawieszeniu. A dżwięk (popiskiwanie) jest wyrażnie słyszalne przy otwartym oknie. wiecie co to może być??????????

Opublikowano

a jak przychamujesz to piszczenie ustaje? bo jeśli tak,to może być wina klocków

Opublikowano

Ten pisk trwa około dwóch sekund. Probowałem to zrobić ale wkółko nienadanrzam wcisnąć hamulca w odpowiednim momęcie. Klocki wymienione około 3tyś temu.

Opublikowano

sprawdź tarcze w poprzednim aucie jedna tarcza się skrzywiła i właśnie tak popiskiwało

Opublikowano

Temat zażegnany. Odpowiedzią jednak były te tarcze. Zeszlifowałem ranty powstałe przy zużyciu powszednich klocków. i pozbyłem się rdzy , była w środku tłoczka tam gdzie wchodzą te srebrne elementy do klocków wewnętrznych to tez mogła popiskiwać. dziękować za rade pozdrowionka z gdańska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...