Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Egzamin czeladniczy mechanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka wszystkim :)

tak jak w temacie w czwartek mam egzamin czeladniczy w zawodzie ''mechanik pojazdów samochodowych'' moze ktos z was wie jakie mniej więcej pytania są na takim egzaminie bo w necie nie mogę nic znaleźć z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi pzdr :):)

Opublikowano

chodzisz do jakiejś szkoły mechanicznej? co trzeba zrobić, aby dostać się na taki egzamin i gdzie się on odbywa?

Opublikowano

Też miałem egzamin czeladniczy ( elektromechanika pojazdowa ) , jest część teoretyczna - odbywa się w Izbie Rzemieślniczej oraz część praktyczna - 3 dni pracy w wyznaczonym przez Izbę warsztacie. W moim przypadku tak było ( a było to juz parę łądnych lat temu w Warszawie ) . Właściciel warsztatu ocenia twoją pracę , w część teoretyczna składa się z wielu pytań z znowu dzieli się na część pisemna i ustną. Zawiera m.in. matematykę , rysunek techniczny , technologię napraw i tym podobne.

Pytań nigdzie nie znajdziesz, nie szukaj to bez sensu.

Po zaliczeniu owych egzaminów ( mówimy o wyniku pozytywnym ) zdobywasz tytuł czeladnika a co za tym idzie dostajesz dyplom czeladniczy i legitymację czeladniczą.

Ja teorie zaliczyłem chyba na 5 a praktyke na 4 , włąściciel serwisu w któym miałem egzamin powiedział że fachowiec ze mnie ale na 6 umie tylko Bóg, na 5 tylko On , a na 4 Ja :) Ale to i tak dobra ocena.

Chodziłęm do szkoły zawodowej o dość "innym" programie. Dokłądnie to 3 lata nauki i następnie 18 miesięcy praktyki w warsztacie samochodowym zrzeszonym w Cechu Rzemiosł Motoryzacyjnych. No i po tych 18 miechach szef wypisuje ci świadectwo pracy i zapisujesz się na egzamin czeladniczy.

Opublikowano

dokładnie tak jak .:campino:. mówi.ja nie pamiętam jak to było,ale nauki troszkę było.A po 5 latach na czeladniku idziesz sobie mistrza robić :)

Opublikowano
  • Autor

heh juz po egzaminie :D zdane na 5 i 4 ;d

no pewnie mistrz bedzie ale jeszcze troche ;p

Opublikowano

opisz jak taki egzamin wygląda i co chcieli zebys zrobił/odpowiedział/napisał ? :)