Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy muszę rozbierać drzwi do wymontowania głośników?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie jak w temacie. Jeżeli będę musiał, to gdzie znajdują się wszystkie śruby i na co ewentualnie zwrócić uwagę? Mam A4 z 98 roku sedan i z przeczytanych postów wynika, że w drzwi mogę wstawić 13". Czy do tyłu bez przeróbek (żadnych podkładek) wejdą 16", czy wstawiać 13"?

Opublikowano

Na gornych rogach tapiceki sa 2 srubki , przy raczce jest jedna i musisz zsunac plastik pod raczka tam sa jeszcze 2 srubki.. delikatnie unies tapicerke i zobaczysz "skarby" :) czyli zlapiesz sie za glowe ..

drzwi.jpg

Zaopatrz sie w maty do wygluszenia drzwi kable i pierscien bo bedzie maly problem zeby dopasowac glosnik w oryginalne miejsce. Glosnik zamontowany jest pod kątem.

[ Dodano: 2006-08-01, 15:02 ]

Z tylu masz 16 cm.. Moje glosniki tylne powedrowaly na półke ale do garazu :P

[ Dodano: 2006-08-01, 19:06 ]

KILKA FOTEK JAK TO WYGLADA OD SRODKA :) MAM NADZIEJE,ZE CIE NIE ZNIECHECE :P

twisted:

DSC00475.jpg

DSC00477.jpg

A TO JUZ ZAMONTOWANY GLOSNIK 13 CM

DSC00693.jpg

Opublikowano

Zaopatrz sie w maty do wygluszenia drzwi kable i pierscien bo bedzie maly problem zeby

Możesz sprecyzować o jaki pierścień chodzi ?? Też mam zamiar zmienić głośniczki więc podepnę się pod tego posta :)

Opublikowano

Zaopatrz sie w maty do wygluszenia drzwi kable i pierscien bo bedzie maly problem zeby

Możesz sprecyzować o jaki pierścień chodzi ?? Też mam zamiar zmienić głośniczki więc podepnę się pod tego posta :)

Chodzi o pierścienie z mdfu.Widać ten pierścień na przedostatniej fotce.Sprawia on , że głośnik jest porządnie przymocowany i nic nie lata.Oryginalne głośniki mają mocowanie na 3 śruby natomiast większość głośników ma na 4 i dlatego tez konieczne jest użycie perścienia.Można też kupic taką plastikową podkładke pod głośnik , ale szczerze polecam mdf !!!

Opublikowano

Dokaldnie , szefu wszystko wyjasnil :) ja teraz zabralem sie za bagaznik... lecz brak czasu wymusil przestoj :(

Opublikowano

Chodzi o pierścienie z mdfu

Czy coś takiego masz na myśli http://www.allegro.pl/item116600795_impregn_pierscienie_pi165mm_lub_130mm_mdf_powe.html ???

Czy kwestia wygłuszenia jest naprawdę taka ważna ???

Czy do A4 w przednie drzwi fabrycznie mieszczą się głośniki 13cm czy 13,5cm ??? Czy to jest bez różnicy ???

[ Dodano: 2006-08-01, 22:00 ]

Bartass_1 możesz jeszcze wkleić fotkę zmontowanych drzwii ??? Bo coś mi się wydaje że ja mam jakieś inne to wykończenie od środka.

Opublikowano

Chodzi o pierścienie z mdfu

Czy coś takiego masz na myśli http://www.allegro.pl/item116600795_impregn_pierscienie_pi165mm_lub_130mm_mdf_powe.html ???

Czy kwestia wygłuszenia jest naprawdę taka ważna ???

Czy do A4 w przednie drzwi fabrycznie mieszczą się głośniki 13cm czy 13,5cm ??? Czy to jest bez różnicy ???

Tak dokładnie o to chodzi.

Wygłuszenie to podstawa jeżeli chcesz , zeby ładnie grało

Jeżeli założysz pierścienie to 13,5 tez wejdą :wink:

Opublikowano

Bardzo istotna!! po wygluszeniu tworzy sie komora (taka jak na zasadzie kolumny w domowym zestawie audio) Różnica jest kolosalna .. Pierscien jak najbardziej moze byc tylko bedziesz go musial dopasowac do wielkosci glosnika jak i do mechanizmu otwierania szyby :/ ale to juz kosmetyka. a jakie przetworniki wybrales ?

[ Dodano: 2006-08-01, 22:13 ]

Kowi ale , ktora fotke wkleic ? na tapicerke przychodzi warstwa szarego poszycia.. oto chodzi ?

Opublikowano

Kowi ale , ktora fotke wkleic ?

Fotkę gotowych "złożonych" drzwi, chodzi mi głównie o kształt maskownic.

a jakie przetworniki wybrales

Jeszcze nic nie wybrałem, narazie zbieram opinie i liczę ile będzie trzeba na to wydać :)

Mieliście może do czynienia z głośnikami firmy Hertz ?? Zastanawiam się nad takimi ???

Opublikowano
Fotkę gotowych "złożonych" drzwi, chodzi mi głównie o kształt maskownic.

Proszę bardzo.Na bank masz maskownice taką jak wszyscy , no chyba , że były jakieś przeróbki :wink:

audi_a4_interior_front_door.jpg

Opublikowano

Niby wyglądają tak samo :) Zastanawiał mnie tylko ten ich "mało okrągły" kształt :mrgreen:

Hugo znasz może jakiegoś magika który mógłyby mi doradzić co wybrać, ewentualnie pomógł w montażu ???

Bo jak spytałem o cenę głośników z montażem w Car HiFi na ul. Północnej to mi normalnie ciśnienie podskoczyło :mad:

Opublikowano
Hugo znasz może jakiegoś magika który mógłyby mi doradzić co wybrać, ewentualnie pomógł w montażu ???

Bo jak spytałem o cenę głośników z montażem w Car HiFi na ul. Północnej to mi normalnie ciśnienie podskoczyło :mad:

To wybrałeś warsztat :lol: Jak chcesz to pojedziemy do Dobrego Tonu i chłopaki Ci coś doradzą za odpowiednią kase i nie zedrą z Ciebie za montaż , tak jak to potrafią inni.A4 mają opanowane bo się szkolili na moich :lol: Ja i tak miałem do nich jechać więc mozemy sie ustawić :wink:

Opublikowano

Oki, wbijam się na GG do ciebie :)

Opublikowano

Juz masz problemik z glowy.. Moje drzwi wygladaja tak samo - maskownice. Najlepiej bedzie jesli posluchasz paru zestawow i sam dokonasz wyboru. Hertze maja to do siebie ,ze tweeter bije po uszach, minusem sa te pseudo zwrotki.. Tak jak radzi Hugo podlec do warsztatu, ktory ma nzawijmy to prestiz w tej dziedzinie i z pustymi rekoma nie wyjedziesz ;) pozdrawiam

Opublikowano
Tak jak radzi Hugo podlec do warsztatu, ktory ma nzawijmy to prestiz w tej dziedzinie i z pustymi rekoma nie wyjedziesz ;) pozdrawiam

W czwartek jedziemy z Kowim na pogaduszki do speców , więc na pewno coś mu chłopaki doradzą :wink:

Opublikowano

jak radzi Hugo podlec do warsztatu, ktory ma nazwijmy to prestiz w tej dziedzinie

Tak też zrobię :) Dzięki !!

i z pustymi rekoma nie wyjedziesz

Tylko z pustym portfelem :razz:

Opublikowano

Hugo mam prosbe. Jak mozesz podpytaj ile kosztowaloby zrobienie porzadnych paneli pod 16 cm ..do a4 b5.. Aktualnie chodzi mi po glowie zmiana na cos z wyzszej polki :) moze focal polykevlar, lub microprecision... sam nie wiem jeszcze ale cos bedzie nowego tylko jak dokoncze bagazniik :P pozdrowionka

Opublikowano
Hugo mam prosbe. Jak mozesz podpytaj ile kosztowaloby zrobienie porzadnych paneli pod 16 cm ..do a4 b5.. Aktualnie chodzi mi po glowie zmiana na cos z wyzszej polki :) moze focal polykevlar, lub microprecision... sam nie wiem jeszcze ale cos bedzie nowego tylko jak dokoncze bagazniik :P pozdrowionka

Ok nie ma sprawy.Na allegro są po 300zł na 1 głośnik :wink:http://www.allegro.pl/item118333229_taschki_panele_drzwiowe_audi_a4.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.Dołaczam sie do tematu,jak ze kupilem niedawno b5 z juz harczacym przodem,tez planuje kupic powerbass BK5,bo sa tu akurat dystanse w promocji za 1zl http://www.powe.com.pl/product_info.php/products_id/124

,a wracajac do Waszej rozmowy:

Jak chcesz to pojedziemy do Dobrego Tonu i chłopaki Ci coś doradzą za odpowiednią kase i nie zedrą z Ciebie za montaż , tak jak to potrafią inni

...to ile wyniósł montaż samego przodu??

Zastanawiam sie czy lepiej kupic wszystkie rzeczy samemu i dac do montazu,czy zaplacic drozej w moim lokalnym audioszopie i o ile taniej mi zamontuja calosc jesli jesli wszystko kupie u nich???