Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana oleju w automacie (konsekwnecje wymiany)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zamierzam zmienić olej w swojej 4 i dodam że olej niebył nigdy wymienany auto ma przejechane 230tys km było sprowadzone 2 lata temu z niemiec a niemcy podobno nie wymieniają oleju . słyszałem wiele na temat późniejszych konsekwencji, ze niby auto nie wyjedzie z garażu albo sie później skrzynia piep.....y.

prosze was o obiektywne opinie i doradzenie w tej sprawie

Opublikowano

pieprzenie konsekwencją wymiany jest chudszy portfel i tyle

Opublikowano

Takiej zapuszczonej skrzyni wymiana oleju zrobi tylko na dobre, to nie jest stary silnik gdzie wlejesz rzadki olej i rozpuścisz nagary.

Opublikowano

Nie wymieniaj :kox: :kox: :kox:

kierownica będzie chodzić cię :decayed: :decayed: :decayed:żko

Opublikowano

a co ma kiera wspólnego ze skrzynią :wallbash:

Opublikowano

Czesc,

Ja tez mialem nalatane ok 230000km (jesli to prawda) i pojechalem na wymiane oleju w 4 biegowym automacie.

Jak sie okazalo to olej mialem bez jakichs tam opilek zelaza i mam jezdzic jak mi powiedzial mechanior.

Po wymianie nie zauwazylem jakiejs tam lepszej pracy automatu ale to chyba przez to ze skrzynia miala wymieniany olej w DE(mam w ksiazce serwisowej wpis ze asb byla czyszczona).

Osobiscie to wolalbym na twoi miejscu wymienic olej w asb, lepiej wiedziec co sie ma.

Jesli bedziesz mial szlam a nie olej w automacie to wiadomo, ze ciekawie nie bedzie to prognozowac na prace automatu w przyszlosci.

Sokram

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki panowie za doradzenie a olej mam już kupiony w raz z filterkiem i czeka sobie sspokojnie na wymiane :> :)[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2010, 10:47_________________________________________________witam wymieniłem olej w swojej asb i mam problem jak pojeżdże po miescie i postoje na światłach czuje jak auto niechce sie zebrać tak jak by je cos trzymało i zmienia biegi przy 2 tys obrotów są dczuwalne szarpnięcia przy zmianie biegów z 1 na 2 a z 3 na 4 to częsie całą budą , a żeby zmnieniła przy wyższych obrotach to musze dosyć mocno wcisnąć pedał gazu . Nie kiedy te szarpnięcia znikają jak zagasze auto na około 15min a niekiedy nie. a jak auto jest zimne i na trasie nic nie szarpie i dosyć sie zbiera.

Opublikowano

Na moje oko ktoś zalał ci olej o nie takich parametrach, jak na zimnym jest lepiej tzn ze na ciepłej skrzyni olej jest za rzadki i ciznienie złe, kup olej w Aso taki jak przypisany jest po nr nadwozia i wymien jak najszybciej poki jeszcze masz biegi;) pzdr

Opublikowano
  • Autor

olej był kupowany w ASO bo nawet sam kupowałem i dobierali go z numeru nadwozia

Opublikowano

No to nie wiem moze za mało go wlali, albo wlali inny, nie wiem jakie masz zaufanie do zakladu w ktorym wykonujesz naprawe ale uwierz ze oszustwa nie brakuje w tej branzy, aczkolwiek nie mozna odrazu zakladac ze kazdy to oszust, podjedz powiedz ze takich objawow wczesniej nie bylo- niech sprawdza co sie dzieje. A tak na marginesie z doswiadczenia wiem ze w automatach starszego typu {nie mowie o multi i tip tronic} jesli wszystko jest ok to poprostu jezdzic i nie grzebac..... :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

niewiem spróbuje jescze ją podpiąć dop wag moze jest jakiś błąd [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 13:19_________________________________________________Właśnie podłączyłem ją pod kompa i wyskoczył mi taki błąd

Znaleziono 1 błąd:

00652 - Kontrola biegów

27-10 - Niezrozumiały sygnał - Sporadyczny

i co on oznacza może coś poradzicie