Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Nawiew ostro grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z powodu zbytniego grzania nawiewu w mojej audi...A mianowicie chodzi o to, ze nawet jak nastawię nawiew na 18 stopni to wali goracym jak przy 25...i nic nie moge z tym zrobic jest lekka lipa,bo jesienia w aucie robi sie sauna i jest zbyt goraco....Kiedys pisalem na forum i ktos wspomnial o opcji ustawienia otwarcia klap w kompie...Czy ktos orientuje sie gdzie i jak tego szukac? Prosze o powazne odpowiedzi...

Opublikowano

W pierwszej kolejności podejrzany jest silniczek (V68 lub inne jeśli masz dwustrefową) odpowiedzialny za regulacje ciepła/zimna, nie znalazłem nić o tym jak odczytać błędy z klimatronika w b6 dlatego musisz podpiąć VAG-a i tam ci pokaże co jest konkretnie uszkodzone.

Będzie też dawało gorące powietrze jeśli w aucie jest poniżej ustalonej temperatury np jeśli masz w audi 16 stopni i dasz na 18 w klimatroniku to będzie dawało gorącym dopóki w kabinie nie podgrzeje do 18 stopni.

I jeszcze jedno pytanie weryfikujące.. czy możesz uruchomić klimatyzacje żeby dmuchało zimnym powietrzem? jeśli możesz ustawić zimne powietrze to podejrzenie uszkodzonego silniczka - odpada.

Opublikowano

pisałem o tym tylko tam był problem bo jedna strona grzała a druga chłodziła odkręć półkę pod kierownicą jak zajrzysz na wysokości klimatronika nad pedałem gazu jest silniczek ,zdemontuj schowek z drugiej strony tam jest drugi silniczek klikaj +- temp i zobacz czy chodzą jeśli nie spróbuj je rozruszać pociągając ręką za cięgna jednocześnie zwiększając lub zmiejszając temp ,jeśli chodzą po stronie schowka są jeszcze chyba 2 silniczki poobserwuj może któryś z nich się zblokował

Opublikowano
  • Autor

Do nobile...tak klime moge wlaczyc i dmucha zimnym...ale jjak wlacze grzanie to od razu piecze....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Też tak miałem zrobiłem adaptację vagiem i przeszło :)