Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Nagle sprzęgło przestało wysprzęglać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem jak w temacie, przejechałem jakieś sto kilometrów zatrzymałem sie na światłach i zauwarzyłem że biegi wchodzą z większym oporem niż zwykle. Na następnych światłach żaden bieg już nie chciał wskoczyć. :rant: Skrzynia przy wył silniku chodzi elegancko. gdy włącze bieg i urochomie silnik samochód i tak pomału się kula mimo wciśniętego pedału sprzęgła. Macie może jakieś sugestie co to może być??

Opublikowano

koniec sprzegla, mialem w golfe wymien cale bedzie ok. do golfa za sasha (+olej) i zimering na silniku pomiedzy skrzynia a silnikiem zaplacilem 300zl z robocizna(extra super fast 2h) po tym cztery gumy spalilem. :drunk: ah co to za czasy byly :dance:

ps. jeszcze nie sprawdzalem czy jakas regulacja linki sprzegla to tam jest w golfie bylo ale malo dawalo

Opublikowano

Sprawdź czy nie ubywa płynu hamulcowego oraz siłownik od sprzęgła czy nie ma przecieków płynu.

Opublikowano
  • Autor

Płynu chamulcowego nie ubywa. Układ na wszelki wypadek odpowietrzyłem, ale nic to nie dało :no: A dzisiaj moje autko zastępcze czyli golfa 2 rozbiłem :rant: stadko dzików wtargneło na droge... prędkość 70km/h plus ok 90 kg dzika i w golfie przodu nie ma :(

Opublikowano

no to jesteś dzik :naughty: - sprawdz czy było oznakownie ostrzegawrze i zwierzynie inaczej możesz dochodzić zwrotu kosztów za naprawę lub kasację auta.