Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Szkoda calkowita... Zanizenie wartosci przed i po wypadku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W lipcu mialem stluczke. Oczywiscie nie z mojej winy. Sprawczyni ma samochod ubezpieczony w PZU. Szkoda oczywiscie bedzie calkowita. Zostalem umowiony na ogledziny po prawie 2tygodniach. Wszystko git obejrzal popytal i pojechal. Dostalem pismo w sierpniu:

Wartosc pojazdu wg stanu przed wypadkiem 17,400zl

Wartosc pojazdu wg stanu po wypadku 7865,00zl

Wysokosc odszkodowania wynosi 9535,00zl

http://img684.imageshack.us/i/20100709123.jpg/ samochod po wypadku.

Zadowolony uwazalem ze dobrze wyplacili. Co sie okazalo brakuje juz pieniedzy. A z tego co wiem powinienem na + wyjsc. Fakt ze kupilem zderzak od S4 i jakies tam pierdoly co wyniosly ok 1tys tak poza naprawe.

Darowalbym sobie i dolozyl troszke kaski z mojej kieszeni ale co sie okazalo rozrzad sie przestawil o 3lub4 zabki a 12tysi temu wymienialem na nowy. I co z tym sie wiaze albo bede musial silnik wymieniac i robic od nowa rozrzad albo jak bede mial szczescie to tylko rozrzad co wiaze sie z dodatkowym kosztem. I co tutaj zrobic jest szansa zeby cos jeszcze dostac od PZU? Zadzwonic do nich i umowic sie na 2 ogledziny czy to juz musztarda po obiedzie. Dodam iz wypadek mialem prawie 3 miechy temu. I nie bedzie teraz za pozno zglaszac to? Jestem pewien ze do szkody nie zostalo wliczone naprawa silnika lub rozrzadu bo na 1 oko bylo wszystko ok. Co lepsze uwazam ze samochod zostal za nisko wyceniony przed szkoda i za wysoko po szkodzie. Co sie wiaze z taka a nie inna wyplata odszkodowania.Jest szansa cos jeszcze od nich wydusic? Niestety nie mam zadnych faktura na zakupione czesci blacharskie i takie tam. Jedynie co to jakies plastiki w aso i lampki z allegro nic pozatym. I mam oczywiscie fakture na zakup rozrzadu rok temu. Co robic ?

Opublikowano

Wstępnie byłeś zadowolony :mysli: Przy szkodzie - naprawie to pojęcie względne :)

Jeśli była to szkoda całkowita, to kwestia dodatkowych oględzin dość ciężka ...

Wszystko rozegrać sie powinno o metodę jej wyliczenia. Jeśli metoda kosztu naprawy, to jest szansa.

Wnieś do PZU odwołanie, w którym zawrzesz informacje o "szkodzie dodatkowej" i kosztach związanych z jej naprawą, co ew. obniży wartość pozostałości. Ponadto poproś o dokumenty wyliczenia szkody całkowitej.

Owszem, można również podważyć wycenę pojazdu przed i po, ale bez w/w dokumentów - ???

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

dodatkowe ogledziny nic nie dają, chyba ze ufdowodnisz zze warto auta po wypadku jest niższa, na przykład w skutek uszkodzzenia silnika. odwolanie, ze auto na rynku jest wiecej warte oraz ze wrak przedstawia mniejsza wartosc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego, pracuję w firmie ubezpieczeniowej i wiem jak to się odbywa. Najlepszym wyjściem przy szkodzie całkowitej zazwyczaj, to zażądać żeby ubezpieczyciel zabrał "wrak" i dopłacił do pełnej wartości auta (oczywiście pod warunkiem że Ci to pasuje). Co do wartości sprzed szkody, proponuję sprawdzić w cenniku Eurotax lub Infoexpert. Z tego co się orientuję wszystkie ZU korzystają z jednego lub drugiego. Pozdro i powodzenia.

Aha, i wszystko, ale to wszystko na piśmie. Nic "na gębę". Może być poprzez e-mail, ale na piśmie.

Opublikowano

Ciekawe czy "firma ubezpieczeniowa" byłaby zadowolona gdyby przeczytała tego posta :tongue4:

Opublikowano

Firma ubezpieczeniowa czyta