Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupilem sprowadzona A4 1.8 z niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Wiec tak szukalem na forum odpowiedzi na moje pytania aole waszystkich nieznalazlem wiec umieszce wszytkie moje pytania.

Kupilem A4 z 1996 roku z przebiegiem 163 000 km i zalozylem sekwencje i mam pytania:

1.Czy to normalne ze jak przekrece kierownice do oporu to slychac troche takie wycie od wspomaganiai jezce jak wlacze klie to juz wogole .

2.Jak wlacze klime to slysze takie cykanie przy kierownicy ale nie od zawieszenia tylko porpostu cos co jakis czas cyka a zdazrylo sie ze jajk jechalem na gazie to jak cykalo to mi przerywal silnik .

3.Mialem problem z abs jak konczylem hamowanie to pedal pulsowal i slychac bylo brzeczenie ale juz sie uporlem poprostu poruszalem wszystkimi czujnikiami obrotow kol i juz jest ok jeden niebyl dokonca docisniety .

4.NIeraz jak jechalem zapalily mi sie wwszytkie kontrolki na liczniku i musialem samochod zgasic i znowu odpalic a raz jak jechalem sam zgasl.

5. Po zalozeniu gazu co jakis czas musze jezdzic na ustawianie go bo samochod czasem icezko pali i przerywa ale jak juz ustaia to wtedy jest dobrze tylko po pewnym czasie znow sie nietak dzieje a jest to sekwencja.

6.Chyba musze wymienic termostat poniewaz w miescie ma temperature 90 ale na trasie schodzi do 60 .

7.spalanie dochodzi do 14 litrow gazu ale mysle ze to bylo spowodowane rosstrojeniem gazu no i tym termostatem.

Jeszcze Moze macie jakies podpowiedzi dla mnie co mam zrobic z :a4fan: .

A i jeszcze co to za oznaczenia 1z i te inne nierozumiem gdzie ja mam to sprawdzic jaki ja mam

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie chce sie napisać poszczególnych pytań w poszczególnych działach ?? Za duzo roboty ??

A myślisz że nam chce się Tobie ładnie na talerzu wszystko podawać ??

No ale coś tam napiszę....

1. NIE

2. TO też nie jest normalne

3. jeden problem z głowy :P

4. TZW "choinka" - może zimne luty, co do zgaśnięcia to nie wiem

5. Jak widać samochód to nie kuchenka gazowa

6. Tak chyba musisz.....

7. Nie koniecznie

A jak masz oznaczenie 1Z to faktycznie może kiepsko na gazie chodzić.....

Opublikowano
  • Autor

y niechodzi mi oto ze mam 1z tylko gdzie mam sprawdzic jakie mam oznaczenie 1z podalem jako przyklad

Opublikowano

masz naklejki w bagazniku kolo kola zapasowego. ale moge ci teraz powiedziec, masz ADR...

Opublikowano
  • Autor

no to ok bede mial do wymiany raczej rozrzad bo to normalne po kupnie samochodu i mam pytanie cy mam wymienic takze lancuszek rozrzadu bo tu cos takiego pisali ze tez jest lancuchwiec tez bede musial wyimeniac razem z paskiem i reszta?[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2007, 15:00 _________________________________________________a moglbys powiedziec cos o tych pytaniach co zadalem?? i jak ci sie spisuje instalacja jaka masz i ikle dales

Opublikowano

nie mam i nie bede mial ELPIDZI.

AD1 a spadaja ci tez obroty?

AD2 tez tak mialem na poczatku ale bylo bardziej w podszybiu w upalny dzien i przy wyzszych predkosciach ale po czasie to ustalo.

AD4 sprawdz swiece (ewentualna wymiana razem z kablami WN) i jakie masz ladowanie.

AD6 sprawdz temp na klimatroniku. kanal 51

Opublikowano

Co do pierwszego to na początek stan oraz naciąg paska od wspomagania i nowy płyn może pomóc. W drugim punkcie sugeruje, że cyka przekaźnik od sprężarki klimatyzacji, a do tego źle ustawiony gaz dlatego potrafi zgasnąć jak gwałtownie wzrośnie obciążenie na silniku. W pozostałych punktach jestem skłonny się zgodzić może z wyjątkiem piątego, ale tu każdy indywidualnie oceni! 14l gazu to też żadna rewelacja jak na ten motor.

Opublikowano
  • Autor

obroty tez spadaja ale zaznaczam ze tylko jak do konca skrece erszta jest dobrze a da rade cos zrobic z tym przekaznikiem klimy?? a wogole to czy oplaca sie kupic ten vag http://moto.allegro.pl/item240500655_inter_usb_vag_kkl_2_linie_k_we_wtykuobd2_promocja_.html

a w ogóle to nie na temat, więc pewno zaraz ktoś Ci zamknie temat

(poszukaj o tych kablach... jest ju żtrochę opisane)

[pre_pl]

Opublikowano

Jedynie pytanie 6 nadaje sie do tego działu ale już było trochę o tym napisane.

Tak trzeba wymienić termostat.

Podjedź do mechanika który sprawdzi Ci auto VAG-iem zanim poczytasz o nim w odpowiednim dziale i kupisz sobie taki.

Reszta pytań opisana jest w osobnych działach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.