Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Wymiana turbiny 1z na afn ze zmienną geometrią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, ponieważ przeczytałem dużo forum i każdy ma dużo do powiedzenia ze sie nie da, ze względu na to że komuś nie chce sie tłumaczyć i wyjaśniać jak można to zrobić dlatego postanowiłem założyć nowy temat.

Mianowicie mam pytanie:

mam turbo ze zmienną geometrią od afn z kolektorem wydechowym, zaworkiem n 75 i pytanie polega na tym jak to podłączyć ponieważ każdy pisze że sterowanie jest inne i nie da rady? w aucie mamy podciśnienie jak i ciśnienie więc wczym jest problem? mamy również sterowanie 12v do n75 podobno różniece polegają na podawaniu zasilania 12 na tejże wtyczce? odwrotność sytuacji to jest przekażnik 12v i nie ma problemu. chciałbym dowiedzieć sie jak można to podłączyć krok po kroku. opiekuje sie swoją a4 od zawsze i wszystko robie sam, więc wymienić turbo chce też sam ale mam za mało wiedzy żeby to wszystko połączyć, mam nadzieję że znajdą sie osoby na tym forum z chęcią pomocy a nie pisania że sie nie da tego wymienić.

Opublikowano

zapraszam tu ahu i 1z to to samo a turbo z afn jest sterowane tak samo jak awx wiec poczytaj sobie

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_wymiana_turbiny_w_ahu_na_awx-t28728.0.html[br]Dopisany: 02 Październik 2010, 14:24_________________________________________________MÓJ GG jeśli będę aktywny to możemy pogadać 639729 powiem ci co i jak, jeśli coś jeszcze nie będziesz wiedział to pisz