bartek22115 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Witam serdecznie. Chciałbym poradzić sie kolegów odnośnie audio w mojej niuni. Konkretniej mówiąc chciał bym go ulepszyć. Poprawić jakość muzyki basów itp. jednakże pozostaję przy obecnym radyjku fabryczny chorus - kaseciak, gdyż mam pełen fis i to radyjko ładnie tam wyświetla. Jakie są wasze propozycje aby usprawnić system audio w mojej niuni. Jakie i gdzie zastosować głośniki ( najlepiej by było wykorzystać stare kabelki)
aju Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 nie ten dział co byś nie podłączył będzie lipa, musisz zastosować do tego radia jakiś zewnętrzny wzmacniacz i wtedy podpiąć do tego jakieś głośniki, inaczej to trochę bez sensu "z g&wna bicza nie ukręcisz"
bartek22115 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 w takim razie proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. A Ciebie kolego o jakiś dokładniejszy opis tego co mówisz. Jaki wzmacniacz proponujesz ?
bish - kopt Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 projektów jest dużo, wystarczy poszukać, napewno coś z tego wyniesiesz http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=140.0
reikeb Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Na seryjnym radiu mozesz spróbowac kupic adapter rca ktory podłącza sie pod sygnal glosnikowy, do tego podłączasz jakiś wzmacniacz 4 kanałowy i albo wsadzasz jakiesz 13-16 odseparowane w przednie drzwi i do ego maly subwooferek w bagaznika albo modzisz jeszcze jakieś głośniki w półke. Ja osobiście tego nie stosowałem ale ponoć tak sie robie, tylko nie wiem jak zprawuja sie te adaptery rca
_Bartek_ Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Nie montuj żadnych głośników w półkę!
reikeb Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Dla tego dałem 2 opcje czyli subwoofer do bagażnika zamiast głośników w półce bo każdy lubi co innego ja u siebie np mam seryjne glosniki z tylu i sobie cykaja wraz z cala instalka pod radiem przynajmiej jak ktoś z tylu jedzie to chociaz troche muzyki słysze a nie sam bass
Rekomendowane odpowiedzi