Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Mocny Szum i Szelest turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja a4 dostala dziwnych objawów ( w sumie po rozruszaniu sztangi w turbinie ) w czasie jazdy powyzej 2tys obrotow strasznie szumi ( wedlug mnie turbina ) czy to mozliwe jesli tak to czemu, juz sie konczy ? :rolleyes: Logi zrobie na dniach, ale wkurza mnie ten szelest i szum :thumbdown:

Opublikowano

u mnie szumiło jak była nieszczelność w dolocie....powietrze uciekało bokiem ( brzmiało to jak włączony nawiew na maksa)

zobacz najpierw co VAG pokaże :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Bylem u mechanika i stwierdzil ze to napinacz paska wielorowkowego tak szumi przy jezdzie, ze jest na wykonczeniu :mysli:

Opublikowano

jak bedzie nieszczelność w dolocie: autko słabsze, zaolejenie przy nieszczelności

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie slabsze nie jest, wiec moze to i napinacz

Opublikowano

zrzucić paski osprzętu i sprawdzić, jak bedzie dalej to prawdopodobnie będzie uszkodzona lub zagięta któras łopatka z turbiny

Opublikowano

jakl kreciles sztanga to teraz turbo wczesniej wstaje albo pózniej ale jak pisales ze przy 2 tys obrotów na moze masz nieszczelny gdzies układ i dlatego taki szelest przy takich nie szczelnościach auto zaczyna dymić i robi sie słabe zalezy jaka to dziurka jak mała to ciężko to zlokalizować ale badzie sie powiekszać napewno z dnia na dzien zalezy jak mu wstawisz albo masz gdzies dziurkę w IC.

Opublikowano

a u mnie słuchać turbulum na zimnym wew. auta , takie buczenie ... czy to normalne ? niedawno tego nie było :mysli:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Sztanga nie krecilem, rozruszalem strzykawka, co do szelestu to jest tez on jednak na postoju ale w granicach 3,5-4 tys obrotow.[br]Dopisany: 11 Październik 2010, 14:41_________________________________________________Okazało się - banał :decayed: Dziura w wężu idącym od intercoolera do turbo, dziura byla pod spodem nie widoczna :wallbash::good:

Opublikowano

i nie kopcił? :cool1:

Opublikowano

no ja mialem dziure w dolocie to, autem wiecej niz 90 km/h nie dalo sie jechac...

Opublikowano
  • Autor

Nie kopcil, i o dziwo moc byla :mysli:

Opublikowano

zrzucić paski osprzętu i sprawdzić, jak bedzie dalej to prawdopodobnie będzie uszkodzona lub zagięta któras łopatka z turbiny

to już by nie miał mocy :wallbash:

no ja mialem dziure w dolocie to, autem wiecej niz 90 km/h nie dalo sie jechac...

jak miałeś dziurę to jescze podczas jazdy za samochodem powinno być czarno od dymu

Opublikowano

Przy niedużej dziurce dymu może nie być i spadek mocy nie musi być bardzo zauważalny, a dźwięk będzie. Od małej dziurki w oponie ciśnienie od razu nie spadnie (np. w 2 sekundy), a uchodzące powietrze będzie słyszalne.