ziom_al Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Witam, od jakiegoś czasu mam problem tego typu: Pewnego dnia wciekł mi płyn ze wspomagania - mechanik stwierdził pękniecie przewodu - wymieniłem na nowy - zalali mi płyn i wszystko ok. Po odebraniu auta zauważyłem, że jak jest zimny 9 w sumie ciepły też ale mniej )BUCZY przeraźliwie przy ruszaniu jak skręcam. Hałas w kabinie jest głośny ale chwilowy. Dzieje się tak za każdym razem jak ruszam rano do pracy i trzeba z parkingu wyjechać :| Później na rozgrzanym silniku na niskich obrotach 1500-1800 przy skręcaniu słysze taki szum, świst ( 99% pompa) - czy w wyniku wycieku płynu - mogła ulec uszkodzeniu pompa ? Dodam, że autko pochodziło niedługo bez płynu, ale trochę silnik pracował i były skręcane koła - dopiero później zauważyłem wyciek. W serwisie wymiana płynu na nowy. Od tamtej pory ciągle szumi przy skręcaniu i buczy przy ruszaniu - czy mogę rozglądać sięza nową pompą ? Czy możliwe że maglownica uległa uszkodzeniu ?
dawcav6 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 przy wymianie płynu jak miałeś uszkodzony przewód warto przepłukać cały układ bo mogą w nim być jakieś drobne opiłki może nie odpowietrzyli ci układu wspomaganie też sie zdarza no albo pompa pada
A-rek Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 prawdopodobnie pompa zostala uszkodzona w czasie pracy bez plynu
grzechuwoj Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Miałem podobny problem okazało się, że padła pompa wody
Rekomendowane odpowiedzi