Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] REMIX = RIEGER + VOTEX 19" 9,5j Milltek + 034 HFC itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Remik sprawę S line załatwi weryfikacja kodów wyposażenia - wrzuć fotkę wlepki (obrób ją tak aby nie było widać VIN-u).

Omawiamy wariant B6 (dla B7 był nieco inny skład pakietu).

IMO Twoje auto to nie S line (tym bardziej ori). Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak pakiet "częściowy" - albo jest pełen zestaw elementów tego pakietu albo to nie S line. Dekory nigdy nie występowały z naklejką S line (ktoś sobie to dokleił). Druga sprawa, że rybia łuska to nie S line (masz wzór "Facette" a to są listwy z B7, "Visier" z B6 wygląda inaczej).

Teraz fotele... Wariant S line można poznać właśnie po tym, że mają środek wyłożony "speedem" - w przeciwmnym przypadku nie jest to siedzisko S line (jest tu mały haczyk ale o tym później).

Masz auto z rocznika 2002 - w kwietniu tego roku pojawiła sie pierwsza wersja pakietu S line:

- fotele sportowe z regulacją odcinka lędźwiowego (na bokach skóra perlnappa, środek materiał speed - w tym roczniku jedyna dostępna wersja miała kolor czarny)

- zawieszenie 1BV

- 9-ramienne felgi 17"

- oznaczenia S-Line na listwach ochronnych tylnych drzwi

- tapicerka drzwi ze wstawkami z tkaniny "speed" (też tylko czarne)

- czarna podsufitka

- dekory w matowym aluminium (7N6)

- czarna, skórzana, pikowana 3-ramienna kierownica

- czarna, skórzana, pikowana gałka zmiany biegów (opcja: aluminium)

- czarna, skórzana osłona drążka zmiany biegów

- czarna, skórzana osłona uchwytu hamulca ręcznego

- kolor FIS

- pakiet oświetlenie

Tylko w przypadku gdy auto posiada wszystkie w/w elementy (biorę pod uwagę końcówkę rocznika modelowego 2002 i praktycznie cały 2003) - będzie fabrycznym autem S line.

Na koniec knyf o którym wspomniałem wcześniej... w 2004 roku (także kwiecień) Audi zmieniło strukturę pakietu. Teraz został on rozbity na okrojony wariant eksportowy (S line Sportpakiet) oraz pełną wersję (S line Sportpakiet plus). Dla ciekawostki podam, że w polskich salonach oferowano tylko wariant "plus". Skład mniejszego pakietu to:

- zawieszenie 1BE

- 9-ramienne felgi 17"

- oznaczenia S line na listwach ochronnych tylnych drzwi

- siedzenia sportowe z regulacją odcinka lędźwiowego (dowolna tapicerka)

Podsumowując - można by podpiąć Twoje auto do S line sportpakiet 2004 ale niestety nie masz pikowanej kiery, drążka zmiany biegów i oznaczeń na listwach tylnych drzwi. Nie pasuje też rocznik ;) Felgę pomijam bo ten element zawsze można zmienić...

Opublikowano

Remik sprawę S line załatwi weryfikacja kodów wyposażenia - wrzuć fotkę wlepki (obrób ją tak aby nie było widać VIN-u).

Omawiamy wariant B6 (dla B7 był nieco inny skład pakietu).

IMO Twoje auto to nie S line (tym bardziej ori). Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak pakiet "częściowy" - albo jest pełen zestaw elementów tego pakietu albo to nie S line. Dekory nigdy nie występowały z naklejką S line (ktoś sobie to dokleił). Druga sprawa, że rybia łuska to nie S line (masz wzór "Facette" a to są listwy z B7, "Visier" z B6 wygląda inaczej).

Teraz fotele... Wariant S line można poznać właśnie po tym, że mają środek wyłożony "speedem" - w przeciwmnym przypadku nie jest to siedzisko S line (jest tu mały haczyk ale o tym później).

Masz auto z rocznika 2002 - w kwietniu tego roku pojawiła sie pierwsza wersja pakietu S line:

- fotele sportowe z regulacją odcinka lędźwiowego (na bokach skóra perlnappa, środek materiał speed - w tym roczniku jedyna dostępna wersja miała kolor czarny)

- zawieszenie 1BV

- 9-ramienne felgi 17"

- oznaczenia S-Line na listwach ochronnych tylnych drzwi

- tapicerka drzwi ze wstawkami z tkaniny "speed" (też tylko czarne)

- czarna podsufitka

- dekory w matowym aluminium (7N6)

- kolor FIS

- pakiet oświetlenie

Tylko w przypadku gdy auto posiada wszystkie w/w elementy (biorę pod uwagę końcówkę rocznika modelowego 2002 i praktycznie cały 2003) - będzie fabrycznym autem S line.

Na koniec knyf o którym wspomniałem wcześniej... w 2004 roku (także kwiecień) Audi zmieniło strukturę pakietu. Teraz został on rozbity na okrojony wariant eksportowy (S line Sportpakiet) oraz pełną wersję (S line Sportpakiet plus). Dla ciekawostki podam, że w polskich salonach oferowano tylko wariant "plus". Skład mniejszego pakietu to:

- zawieszenie 1BE

- 9-ramienne felgi 17"

- oznaczenia S line na listwach ochronnych tylnych drzwi

- siedzenia sportowe z regulacją odcinka lędźwiowego (dowolna tapicerka)

Podsumowując - można by podpiąć Twoje auto do S line sportpakiet 2004 ale niestety nie masz pikowanej kiery, drążka zmiany biegów i oznaczeń na listwach tylnych drzwi. Nie pasuje też rocznik ;) Felgę pomijam bo ten element zawsze można zmienić...

niesamowity jest ten GOŚĆ :polew:

wyjasnil jak nalezy :notworthy:

Opublikowano

I widzisz Remiczku :)

Bart-s to jest po prostu kat :D

Opublikowano
  • Autor

Jaki kat :mysli:

wlasnie dlatego wyslalem o wiele :wink4: wczesniej priw do Bartka z prosba o rozkminke mojego wnetrza - wiec spokojnie spokojnie :decayed:

Wiedzialem juz wczesniej, ze moje auto to nie S-line i w opisie tego nie mam i nigdy nie bylo. Wiec nie rozumiem :mysli:

Co najwazniejsze mam konkretna :notworthy: odp. odnosnie srodkowych gratow dzieki Bartek :good:

Czyli w srodku tez REMIX :decayed: ale ori :good: tzw. S line sportpakiet 2004 :decayed:

ale bez pikowanej kiery, drążka zmiany biegów coo mnie kompletnie nie przeszkadza :tongue4:

na razie kupilem taka kiere :gwizdanie:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320636149312

Opublikowano

Sam przed chwilą stwierdziłeś, ze masz prawie cały środek s line... I jeszcze, że listwy s line. No nie ma co się kłócić, ważne, że ładny, zadbany środek :) A do zdjęcia znaczków s line nie będę Cie namawiał bo jak masz S na klapie to widocznie lubisz tak

Opublikowano
  • Autor

powiedzialem ze prawie caly srodek to s-line

bo to jest prawie caly srodek S-line Sportpakiet 2004 :naughty: jak Bartek stwierdzil :gwizdanie:

czyli jeszcze lepsza wersja :kox: niz zwykly s-line :wink4:

moim zdaniem :decayed:

do tego ten Ori REMIX wew. mnie bardzo odpowiada :decayed:

jak tobie sie nie widzi trudno...

Opublikowano

Czy gałke zmiany biegów nazywasz prawie pakietem s line ? :D Nie powiedziałem, że mi się nie widzi, tylko zauważyłem, że strasznie lubisz wyolbrzymiać rzeczy jakie posiadasz. O wszystkim mówisz w superlatywach, to najlepsze, to najlepsze itp itd

Opublikowano

Potwierdzam - Remik sam poprosił o weryfikację środka :)

Aby uciąć wszelkie dyskusje - Remik nie możemy mówić o tym, że coś jest prawie :wink4: Twoje auto to nie S line (no chyba, że włożysz brakujące elementy ze Sportpakiet 2004 - wtedy sam się pod tym podbiję ;)).

Kiedyś myślałem podobnie - miałem kilka elementów pakietu i upierałem się przy tym, że to już S line. Z tego toku rozumowania wyprowadziły mnie liczne dyskusje (m.in. z Cuberem) oraz badanie procesu powstawania i ewolucji pakietu.

Podsumowując - jeśli jest E4J w kodach = jest S line fabryczny. Jeśli chcemy auto określać mianem S line (a nie wyjechało takie z fabryki - kod E0A), to trzeba wyposażyć nadwozie przynajmniej w jedną z poniższych wersji pakietu, która będzie zawierała WSZYSTKIE przeznaczone dla niego elementy:

- S line Sportpakiet

- S line Sportpakiet Plus

- S line Exterieur

Opublikowano
ale wszycho jest ORI decayed

ja powiem tak... ori jak ori... nie musi byc ORI tylko zeby było ladne i solidnie zrobione :good:

takie jest moje zdanie

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Bartek jeszcze raz :good:

Matausz nic nie wyolbrzymiam sam pytales o srodek bo zadnych fot nie daje :gwizdanie:

Pokazalem wiec srodek na twoje zyczenie,

a ty jak zwykle a to czemu takie itp. Poszukalem na necie i wyszlo ze S-line :>

srodek nie zostal zmieniony od zakupu czyli od ponad 2 lat :gwizdanie:

jak sie okazalo dzieki Bartkowi :notworthy: nie jest on pelny i tyle...

Przypomne, ze twierdziles, ze tam nic z s-line nie ma :gwizdanie:

Poza tym fotele też nie są s line bo nie mają tkaniny speed no i kierownica też nie jest perforowana. Czyli zwykła wersja sport[br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 00:58_________________________________________________

Podsufitka i elementy przy suficie w kolorze czarnym

Ja coś nie widzę czarnej podsufitki u Ciebie.

A rybia łuska to nie jest s line...

Zresztą coś zabrakło tej twojej łuski w około gałki zmiany biegów. Emblemat to sobie ktoś przykleił w środku i na zewnątrz też. Bo ja tu pełnego s line nie widzę. Masz pakiet oświetlenie?

to nie jest pelen S-line ale prawie pelen tak jak pisalem

i nie twierdzilem przeciez ze tzw. rybia luska to s-line :wink4:

ale wszycho jest ORI :decayed:

Jak narazie to nie widzę to nic s line :P

Wiec cos taki zaczepny :mysli: :gwizdanie:

ps. a srodkiem sie nie przechwalam bo wiele osob na forum ma o niebo lepszy :>

Opublikowano

Nie masz nic a nic z S-line w tym aucie.

Masz tylko i wylacznie sport pakiet, ale s-line to nie jest.

Masz listwy rybia luska - sline to szczotkowane alu.

Masz kiere gladka 3-ramienna - sline to pikowana skora

Masz fotele w pelnej skorze - sline to polskora (choc moj z fabryki wyjechal z sline'em wew., ale niemiec zazyczyl sobie pelnej skory).

Zawias masz 1BE, tak? - sline to zawsze 1BV

Nie naciagajmy faktow.

Opublikowano
  • Autor

czyli w moim srodku nie ma zadnych elementow z S-line Sportpakiet 2004 ???

Opublikowano

Nie :)

Masz tzw. sport pakiet (choc sam nie wiem, czy do konca tak on sie nazywal).

Sline to jest zupelnie cos innego. Na forum masz bardzo dokladnie opisane co wchodzi w sklad tego pakietu - zreszta Bartek to ladnie opisal.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie Bartek powiedzial, ze jest to raczej S-line Sportpakiet 2004 - oprocz, kiery, galki , listew

Opublikowano

No nareszcie mnie ktoś poparł. Bo widzę, że sam próbuję tutaj wytłumaczyć o co chodzi ale nie idzie. :good:

Bartek też napisał, że s line jest albo pełny albo w ogóle...

Opublikowano

Tylko, ze masz auto z 2002 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

qurfaaaaa mnie tylko chodzi o elementy srodka a nie o cale auto !!! :wallbash:[br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 21:06_________________________________________________ jak kupowalem to nie wersje s-line przeciez :wallbash:[br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 21:07_________________________________________________chodzi tylko o sam srodek :gwizdanie: a dokladniej chcialem wiedziec co mam za elementy

i Bartek odpowiedzial :hi:

Opublikowano

no i masz normalny srodek - nie ma w nim nic z sline - o tym wlasnie pisze.

nie napinaj sie, poprostu wyjasniamy problem.

Opublikowano

Przecież my o środku mówimy, albo masz cały pakiet s line W ŚRODKU, albo nic. Nikt tu o zewnątrz nie mówi bo przecież wiadomo...[br]Dopisany: 03 Marzec 2011, 21:09_________________________________________________Co oczywiście nie stoi na przeszkodzie doposażenia auta w pakiet s line tak jak ja to robię :P Już jestem blisko skończenia całego projektu s line conversion :D

Opublikowano
  • Autor

no i masz normalny srodek - nie ma w nim nic z sline - o tym wlasnie pisze.

nie napinaj sie, poprostu wyjasniamy problem.

Czyli co Bartek sie myli odnosnie foteli, recznego obica drzwi... itp.

Ja sie nie napinam tylko teoria cale s-line mnie na razie nie interesuje :wink4:

ale bardzo chcialbym wiedziec jaki srodek mam obecnie gdzyz i taki byl w dniu zakupu i nie mam pojecia co to za REMIX :decayed: