wrclaguna Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam nadzieje ze nie masz rezerwy w baku
Aydaho Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Pompka obiegowa chodzi?? ostatnio wywalała jakieś błędy ale teraz nie ... wydaje mi się że pracuje ale nie sprawdzałem tego Grzesiu - to nie to, mam ponad pół baku . Co dziwne kopci mocno ale mniej niż na starej pompce. Chciałem żeby sie przepalił porządnie i wyjarał paliwo którym był zalany cały piec. Wczoraj wieczorem już przez moment dymił całkiem mało i nagle sru .... wyłączył się, pompka chwilkę jeszcze pukała i oczywiście zrobiła sie momentalnie świeca dymna
wrclaguna Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Dawka OK Błędow brak tylko czemu po 4 minutach się wyłacza ? Masz tą starą pompkę ? można ją rozebrać i sprawdzić bebechy ?
AndyN Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 (...) Masz tą starą pompkę ? można ją rozebrać i sprawdzić bebechy ? Ale po co? To pompka do pieca firmy Webasto nie Eberspacher. Według procedury sprawdzenia ilości podawanego paliwa opisanej w tym wątku dająca ok. 83 ml. Problem nieodpowiedniej pompki został wyeliminowany (Aydaho: ile było? 36? 37 ml?). Trzeba szukać dalej, w innym miejscu. [spekulacje mode on] Może ta pierwsza pompka zamęczyła membranę rozpylacza? Dlatego nadal dymi? Tylko czemu się się wyłącza? [spekulacje mode off][br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 08:39_________________________________________________ One nawet inaczej wyglądają: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163320.msg2840404#msg2840404[br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 08:49_________________________________________________ A tak w ogóle to: REZANIE POSYSA
Pikuś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawć pompkę obiegową. Jeśłi by nie działała to zabezpieczenie wyłaczy piec przed przegrzaniem.
Aydaho Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawć pompkę obiegową. Jeśłi by nie działała to zabezpieczenie wyłaczy piec przed przegrzaniem. to calkiem możliwe. Sprawdzę to ale Webasto działa - dzisiaj cieplo z nawiewu poczułem znacznie szybciej niż zwykle mimo że działało tylko 5 min a i to co zauważyłem po wymienie pompki - pracuje równo, nie słychać pulsacyjnej pracy pieca jak to miało miejsce wczesniej, efekt jakby sie rozpalał i przyduszał na zmianę. teraz huczy równo tylko wyłacza się
Brysio Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawć pompkę obiegową. Jeśłi by nie działała to zabezpieczenie wyłaczy piec przed przegrzaniem. sprawdz sie pisze!
wrclaguna Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Cytat: wrclaguna Dzisiaj o 08:30(...) Masz tą starą pompkę ? można ją rozebrać i sprawdzić bebechy ? Andy Ale po co? Pytałem Aydaho Ciekawi mnie budowa i chce mieć porównanie do innych pompek
Aydaho Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 zobaczcie sami - nagrałem to wczoraj - na poczatku jak widzicie prawie zero dymu, następuje wyłaczenie, slychać jeszcze pompkę i świeca http://www.youtube.com/watch?v=UEcmnUt9tJg&context=C383215fADOEgsToPDskJuKsJDZVJSEDjSfrQ61A9K
AndyN Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Sprawć pompkę obiegową. Jeśłi by nie działała to zabezpieczenie wyłaczy piec przed przegrzaniem. to calkiem możliwe. Sprawdzę to (...) Bloki pomiarowe piecyka na zimnym silniku i jazda Uruchamiamy generator mgły (pardon, dymu, pardon, piecyk) i patrzymy co się dzieje Wiesz do czego piję? (...) ale Webasto działa - dzisiaj cieplo z nawiewu poczułem znacznie szybciej niż zwykle mimo że działało tylko 5 min (...) Aaa, tam. Zgrzałeś się myślą, że ten k**wiszon znowu się za wcześnie wyłączy i stąd takie wrażenie [br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 09:45_________________________________________________ Ciekawi mnie budowa i chce mieć porównanie do innych pompek Aaaa, skoro w celach poznawczych to nie mam zastrzeżeń
bogi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 A akumulator w dobrym stanie ? Nie wiem czy głupot nie piszę ale chyba jest też zabezpieczenie przed rozładowaniem.
Aydaho Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 A akumulator w dobrym stanie ? Nie wiem czy głupot nie piszę ale chyba jest też zabezpieczenie przed rozładowaniem. niee to nie to . Wcozraj Andy sie pofatygował specjalnie do mnie żeby na zimno go sprawdzić. Pochodził ze 2 minuty i ..... wywalił błąd : No flame numer błędu: 01406 pozatym pompka przez nieudane rozruchy podejrzewam zalała piec dopuszczalną dawką 70 ml i d*pa. Trzeba będzie rozbierać piec i sprawdzić rozpylacz i reszte.
AndyN Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 IMHO problem nie mieści się w temacie tego wątku i przenoszę dyskusję tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174594.msg2855535#msg2855535 Akku sprawdzone, pompka sprawdzona, temperatura wody w płaszczu piecyka osiągnęła w szczycie 45 st. Reszta w tamtym wątku.
wrclaguna Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 A akumulator w dobrym stanie ? Nie wiem czy głupot nie piszę ale chyba jest też zabezpieczenie przed rozładowaniem. Jakby było małe napiecie to wywaliło by błąd 01444 Mozna to tez ustawic VAGiem w Adaptacjach A akumulator w dobrym stanie ? Nie wiem czy głupot nie piszę ale chyba jest też zabezpieczenie przed rozładowaniem. niee to nie to . Wcozraj Andy sie pofatygował specjalnie do mnie żeby na zimno go sprawdzić. Pochodził ze 2 minuty i ..... wywalił błąd : No flame numer błędu: 01406 pozatym pompka przez nieudane rozruchy podejrzewam zalała piec dopuszczalną dawką 70 ml i pupa. Trzeba będzie rozbierać piec i sprawdzić rozpylacz i reszte. .Pewnie zalało piec paliwem i stąd ten błąd
Aydaho Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pewnie zalało piec paliwem i stąd ten błąd zalało, był już zalany wczesniej po starej pompce która waliła 83 ml w tescie. niestety nie dało sie go wypalić bo teraz łapie błąd czeka mnie więc chyba rozbiórka kolejna
Brysio Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 a nie ma mozliwosci jakiegos ustawienia ze strony vaga zeby wypalal piec w trybie awaryjnym? przecie jak ma paliwo to powinno dzialac chyba ze ma za duzo paliwa
Aydaho Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 a nie ma mozliwosci jakiegos ustawienia ze strony vaga zeby wypalal piec w trybie awaryjnym? przecie jak ma paliwo to powinno dzialac chyba ze ma za duzo paliwa ma tyle paliwa że kapie dolotem powietrza do piecyka jak VAGIEM chcesz to wypalić .. Vag niczego nie spali musi to sam piec zrobić
wrclaguna Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ciekawe czy cos pomogą moze jeszcze Nastawy Podstawowe w Adaptacjach kanal 08 Trzeba sprawdzic jakie sa tam wartosci zapisane .
AndyN Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ciekawe czy cos pomogą moze jeszcze Nastawy Podstawowe w Adaptacjach kanal 08 Trzeba sprawdzic jakie sa tam wartosci zapisane . Znaczy się nie przenosimy się do wątku o problemach z piecykami i pompujemy ten temat? Na czas pomiaru ilości paliwa było "250", wczoraj w trakcie zwykłej pracy było "0". Jaki to ma związek z faktem, że nie ma płomienia?
wrclaguna Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ok przenosimy http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174594.new#new
Rekomendowane odpowiedzi