Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] BRAK MOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tu po raz pierwszy na forum zakupiłem nie dawno Audi A4 AWX 131KM 2001r- po paru tygodniach od zakupu dostrzegłem że moje audi jest jakieś mułowate pojechałem do kolegi na hamownie i potwierdziłem swoje obawy wyszło że zamiast 131KM mam 110KM :kwasny: i 280NM a powinno być 310NM z tego co wyczytałem na forum, co dziwne auto nie kopci układ dolotowy jest szczelny olej z silnika nie ginie wiec kompresja jest chyba ok może ktoś z was miał podobny problem ?? ?? może to katalizator czy układ zaworków pod cisnieniowych przepływomierz sprawdzałem na testerze u znajomego elektronika samochodowego i wyszedł ok ale nie mam 100% bo to jakieś made in china bo nic na nim nie pisze :kwasny: Pomocy

Opublikowano

Kiedyś czytałem że sprzedawcy często oszukują ( szczególnie 1.9TDI ) i celowo podają zawyżone moce silników. Sprawdzałeś kod silnika na naklejce w kole zapasowym ?? A najpewniej to numer VIN i jazda do serwisu, powinni powiedzieć jaki tam jest konkretnie silnik.

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście że sprawdzałem wszystko się zgadza AWX 96KW tylko coś mułowaty mam spore pojecie o samochodach no ale nie miałem porównania wcześniej co do jazdy takim autem i teraz mam problem

Opublikowano

A gdzie sprawdzałeś??

Opublikowano
  • Autor

Tą opcje że mam inny silnik wykluczam w dowodzie w papierach wszystko się zgadza 96KW i we wklejce, do serwisu udam się w ostateczności na razie szukam tutaj pomocy

Opublikowano

Podepnij Vag, sprawdź błędy, zrób logi, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć, przyczyn moze byc sporo

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie przyczyn może być wiele a jakiś typowych objawów nie widać usterki żeby mieć punkt zaczepki mój kolega ma audi a6 -2004r 1.9TDI 131KM różnica jest spora tzn lepiej się rozpędza no i wkręca na obroty. sprawdzałem auto pod komputerem i błędów jakiś niema śladowych

Opublikowano

AWX ma 131KM ale 280Nm, wiec moment sie zgadza.

Opublikowano
  • Autor

Wyczytałem na forum z wykresów że jest 310NM

Opublikowano

Kolego AWX ma 280 AVF ma 310 z 6 stopniowa skrzynia biegów.

Opublikowano
  • Autor

Ok sorry to ja się pomyliłem :)

Opublikowano

Jestem tu po raz pierwszy na forum zakupiłem nie dawno Audi A4 AWX 131KM 2001r- po paru tygodniach od zakupu dostrzegłem że moje audi jest jakieś mułowate pojechałem do kolegi na hamownie i potwierdziłem swoje obawy wyszło że zamiast 131KM mam 110KM :kwasny: i 280NM a powinno być 310NM z tego co wyczytałem na forum, co dziwne auto nie kopci układ dolotowy jest szczelny olej z silnika nie ginie wiec kompresja jest chyba ok może ktoś z was miał podobny problem ?? ?? może to katalizator czy układ zaworków pod cisnieniowych przepływomierz sprawdzałem na testerze u znajomego elektronika samochodowego i wyszedł ok ale nie mam 100% bo to jakieś made in china bo nic na nim nie pisze :kwasny: Pomocy

zrob komplet logow dynamicznych , na nich usterka powinna sie ujawnic ... :wink4: