Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ile oryginalnych kluczyków?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Znajoma zamierza wykupić sobie AC na auto.

W OWU w przypadku kradzieży należy przedłożyć ubezpieczycielowi "wszystkie komplety kluczyków w ilości przewidzianej przez producenta".

Znajoma posiada do swojego Audi tylko jeden kluczyk+pilot,o czym poinformował ubezpieczyciela i niby wszystko jest w porządku.Tylko zastanawiamy się czy jeśli odpukać auto by zostało kiedyś skradzione to ubezpieczyciel nie wykorzysta tego jako argumentu aby nie wypłacić pieniędzy.

Ile powinno być oryginalnych kluczyków?

Opublikowano

W B5 ja mam 3 kluczyki plus przywieszke z kodem IMMO. Mysle ze tyle przewidzial producent (2 + jeden serwisowy - z kluczykiem narysowanym na czesci plastikowej kluczyka).

Opublikowano

KANAL Witam :hi:

No chyba nie do końca jest tak jak piszesz ..

Ja posiadam 3 kluczyki (1 oryginał + 2 zapasowy + 3 zapasowy na którym jest namalowany klucz"francuski"i jeszcze do tego mam grot plastikowy

i wszystkie mam ori...

Opublikowano

Witajcie.

Znajomy zamierza wykupić sobie AC na auto.

W OWU w przypadku kradzieży należy przedłożyć ubezpieczycielowi "wszystkie komplety kluczyków w ilości przewidzianej przez producenta".

Znajomy posiada do swojego Audi tylko jeden kluczyk+pilot,o czym poinformował ubezpieczyciela i niby wszystko jest w porządku.Tylko zastanawiamy się czy jeśli odpukać auto by zostało kiedyś skradzione to ubezpieczyciel nie wykorzysta tego jako argumentu aby nie wypłacić pieniędzy.

musza wypłacić odszkodowanie w przypadku kradzieży. Przeciez zgłaszasz fakt posiadania tylko 1 klucza.
Opublikowano
  • Autor

Witajcie.

Znajomy posiada do swojego Audi tylko jeden kluczyk+pilot,o czym poinformował ubezpieczyciela i niby wszystko jest w porządku.Tylko zastanawiamy się czy jeśli odpukać auto by zostało kiedyś skradzione to ubezpieczyciel nie wykorzysta tego jako argumentu aby nie wypłacić pieniędzy.

musza wypłacić odszkodowanie w przypadku kradzieży. Przeciez zgłaszasz fakt posiadania tylko 1 klucza.

Tylko widzisz,problemem jest to,że ta B5 jest z 1997 roku,więc wykupienie pełnego pakietu jest raczej trudne.W grę wchodzi Smartcasco(tylko od kradzieży) w Link4,a ja jakoś nie mam przekonania (może niesłusznie) do ubezpieczeń tego typu w firmach Direct.No i boję się,żeby w razie kradzieży(tfu,tfu) nie wyszły potem jakieś kwiatki.

Opublikowano

Jak zgłaszasz 1 klucz i buchną auto, to musisz im ten klucz przekazać.

Generalnie, musiesz mieć tyle samo kluczy przed i po kradzieży.

Opublikowano

Oryginalnie są w B5 3klucze...dwa jeden z latarką drugi bez a trzeci serwisowy co pasuje tylko do drzwi i stacyjki,np schowka nie da rady nim otworzyć....

Opublikowano

Oryginalnie są w B5 3klucze...dwa jeden z latarką drugi bez a trzeci serwisowy co pasuje tylko do drzwi i stacyjki,np schowka nie da rady nim otworzyć....

I ja tak mam i tak jest w mojej instrukcji obslugi B5 z 1995roku.

Opublikowano

Witajcie.

Tylko widzisz,problemem jest to,że ta B5 jest z 1997 roku,więc wykupienie pełnego pakietu jest raczej trudne.W grę wchodzi Smartcasco(tylko od kradzieży) w Link4,a ja jakoś nie mam przekonania (może niesłusznie) do ubezpieczeń tego typu w firmach Direct.No i boję się,żeby w razie kradzieży(tfu,tfu) nie wyszły potem jakieś kwiatki.

W Uniqua można bez problemu pełny pakiet (z nowymi częściami) wykupić :gwizdanie:

Opublikowano

Ja miałem w Allianz zgłoszony jeden kluczyk... auto ukradli... oddałem im ten kluczyk i nie było problemów z wypłatą odszkodowania.