Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ANA] Pstrykający zawór na pokrywie od filtra powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czyściłem dzisiaj przepustnice i po zmontowaniu wszystkiego okazało się że ten "zawór" (nie wiem co to jest) który znajduje się na obudowie od filtra powietrza zaczoł pstrykać (przerywać), a jak dodam gazu to jakby szybciej pstryka, potem przestaje i znowu. Wcześniej tego nie było jedynie co to syczał po wyłączeniu silnika - ale czytałem na forum i to syczenie to normalne działanie. Teraz nie syczy tylko pstryka podczas pracy silnika. Czy to oznacza że jest uszkodzony ?

Opublikowano

U mnie z tego co pamiętam w lecie ten zawór syczał a nie pstrykał - nie podoba mi się to. A tak przy okazji to ile Ci pali na benzynie a ile na gazie i czy po założeniu gazu jest odczówalny spadek mocy ? Zastanawiam się nad założeniem LPG. Po Wrocławiu mam spalanie 11l/100km.

Opublikowano

Na benzynie to nie wiem bo na lpg jeżdżę 11-11,5l/100 (BRC sequent 24) przy ostrej jeździe miasto i poza. Jak chcesz jeździć za 0,5 ceny to instaluj gaz ale tylko sekwencyjny. Na sekwencji nie ma spadku mocy tylko najwyżej więcej gazu ci weźmie

Opublikowano

dobrze mapy zestrojone i nie powinno byc mula,

Twoje silniki smocza tyle co o polowe mocniejsze jednostki PB wiec gaz napewno Ci sie przyda.

polecam BRC posiadam i jestem zadowolony

Opublikowano

A czy w tych 1.6 po załączeniu klimatyzacji to normalne że wystepuje dosc odczuwalny spadek mocy - czy tylko u mnie tak jest ?

normalka