Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Termometr temperatury zewnętrznej nie działa po wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, dla mnie duży, gdyż drażnią mnie każde nieprawidłowości w aucie, które zawsze próbuje wyeliminować.

I Tak więc, gdy kupiłem auto to zauważyłem że wariuję mi temperatura na wyświetlaczu, i domyślałem się ze nie działał w termometr temp. zewnętrznej. Po przewertowaniu kilku tematów o tym (klimie i zasadzie działania) na naszym forum, doszedłem do wniosku, by wymienić go na sprawny. Tak wiec zrobiłem i nabyłem nowy termometr, podczepiłem go i.... dalej to samo... Temperatura dalej lata od -40st C do + 30st C, zależnie od humoru.

Nie wiem co z tym fantem zrobić a zaczyna mnie to już delikatnie denerwować, proszę o pomoc i podpowiedź w czym jest szkopuł, pozdroski

Opublikowano

A czujnik jest dobry?

Opublikowano
  • Autor

tak czujnik jest sprawny

Opublikowano

Hmm,możesz powiedzieć na jakiej podstawie sądzisz że czujnik temperatury jest dobry, bo jeżeli VAG nie wywala błędu to i tak nie świadczy to o sprawności czujnika

Opublikowano
  • Autor

Hmm,możesz powiedzieć na jakiej podstawie sądzisz że czujnik temperatury jest dobry, bo jeżeli VAG nie wywala błędu to i tak nie świadczy to o sprawności czujnika

Sprawdzałem z Vagiem i nic, nie łaczy mi VAG z autem, wyskakuje komunikat: BRAK KOMUNIKACJI... więc dlatego nie wiem o co tu chodzi, coś z elektryką może??

Opublikowano

Jak nie łączy sie auto z VAG to możesz mieć problem z wiązką ( miałem tak kiedyś w Oplu ), chyba że może popełniasz błąd przy podłączaniu. Może w drodze wyjątku udać się do elektryka jakiegoś przyzwoicie wyposażonego warsztatu.

Opublikowano
  • Autor

Nie znam się na VAgu ale łączenie pod Polski Vag 2.5 oraz Polski Vag 4.9 nie powiodło się, dodam że okablowanie było oryginalne, ciągle wyskakiwał brak komunikacji :thumbdown: No nic, chyba muszę jednak odwiedzić tego elektryka, odezwę się jak coś wyjdzie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli czujnik jest sprawny i wyświetlacz też to wina leży po stronie kabli a dokładniej tego od czujnika pin 3.

Rozumiem że na klimatroniku wskazanie temperatury zew. zachowuje się normalnie.