Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przechylony na prawą stronę...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zauwazylem ze auto jest troche przechylone na prawa strone ( przod mniej wiecej tak samo jak i tyl ). Sprezyny na szybkiego sprawdzalem i sa cale. Wahacze tez cale ostatnio wymienilem tylko lewy przegub od tego mogl sie przechylic na prawo ? :)

Opublikowano

a jak jedziesz czujesz coś niepokojącego?? żeby sprawdzić sprężyny najlepiej podnieść auto w góre :hi:

Opublikowano
  • Autor

Niepokojącego czyli co np? nic nie zauwazylem w sumie poza tym ze kirownica troche krzywo ustawiona. Dzis pojade na geometrie ale to przeciez nic do tego nie ma. Od nadkola do opony z przodu jak i z tylu jest znaczna roznica i stoi przechylony.[br]Dopisany: 25 Październik 2010, 09:03_________________________________________________Ma ktos jeszcze jakies pomysly co sprawdzic odrazu jak sie dobiore do niego ? i czy taki przypadek moze swiadczyc o tym ze byl bity? Auto mam z niemiec ( sam przywiozlem ) miesiac temu. Mi to wyglada ze cos nie gra przy prawym przednim kole i przod ciagnie do dolu tez troche tyl.

Opublikowano

Bez sprawdzenia na podniesionym aucie to można wróżyć z fusów.

Geometria geometrią, ale skoro "opadł", to oznacza, że coś pękło. Sprężyna pewnie. A jak kręcisz kierownicą, nie słychać jakiś niepokojących odgłosów? Jakiś stuków, skrzypienia, "strzałów", jakby puściło coś, co zapiera?

Opublikowano
  • Autor

Nie nic nie slychac wszystko jest jak bylo czyli ok. Jest cos tam jeszcze od czego mogl tak opasc? Bo nic mi nie przychodzi do glowy

Opublikowano

Generalnie w danym położeniu w stosunku do nadwozia trzyma sprężyna... :mysli:

Ja pierdziu, no nie wiem...

A może druga strona auta stoi na jakimś podwyższeniu?

Opublikowano
  • Autor

hehe nie nie sprawdzalem to juz pare razy w roznych miejscach i napewno prawa strona stoi nizej. Moze sa dwie rozne sprezeyny zalozone a ja to zauwazylem dopiero teraz hmm nie wiem

Opublikowano

sprawdz oznaczenia na sprężynach jeżeli to jeszcze możliwe. a może amory??

Opublikowano
  • Autor

W ktorym mijscu sa te oznaczenia? ( jednak watpie zeby to bylo mozliwe ) Amory chyba do tego nic nie maja i byly sprawdzane i w lepszym stanie byl wlasnie praw.

Opublikowano

na 90% sprezyna pękła, złożył sie pierwszy zwój :gwizdanie: miałem tak z tyłu auto osiadło bardziej na jedna strone, amortyzator nie ma nic do wysokosci auta

Na szybko to sobie mozna sprawdzic, pęka zwykle na osadzeniu dolnym

Opublikowano
  • Autor

Akurat dolne dobrze widac ogladalem "obmacalem" :P i nie zauwazylem zeby cos tam peklo. Góry to nie widac.[br]Dopisany: 25 Październik 2010, 17:15_________________________________________________Moze geometrie nadwozia zrobi czy jak to sie nazywa?

Opublikowano

jak sprężyna nie pękła to na 100% inne oznaczenie twardości sprężyny, kiedyś pękła sprężyna z przodu w moim 1.8 adr manual, wymieniłem cały amor ze sprężyną z anglika 1.8 adr automat, i co się okazało ? auto minimalnie krzywo stało, sprężyny miały inne oznaczenia, dopiero jak przełożyłem też 2 stronę autko stało prosto. co do sprawdzenia oznaczeń to masz na sprężynach kolorowe kropki ( porównaj kolory i ilość kropek na sprężynie po lewej i po prawej )

Opublikowano

a jakie masz oznaczenie na sprężynach sprawdź

Opublikowano
  • Autor

spoko a gdzie te kropki sa? po jednej stronie sa na srodku dwie takie duze to o to chodzi ? na drugiej nic nie widac cala czarna ( ale to jakby ktos pedzlem machnal te kropki :P w ktorym sa one miejscu ?

Opublikowano
  • Autor

i sa to dwie plamy jakby ktos pedzlem pociagnal ? ja tak mam

Opublikowano

to orginalne oznaczenie jeżeli nie ma kropek to ktoś tą sprężyne musiał wymienić

Opublikowano
  • Autor

Wiec tak sprawdzilem, sprezyny sa cale i jednak dwie maja takie same oznaczenia ( dwie kropki biala i taka jakby bezowa ). Z tylu sprezyny tez sa cale. Prawa strona 1cm max 1,5cm stoi nizej wiec co jeszcze moze byc przyczyna?? Ktos ma jakies pomysly??[br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 07:13_________________________________________________Jeszcze jedna rzecz czy ulozenie sprezyny przy podstawie powinno byc po obu stronach takie same ?? bo u mnie z jednej jest inaczej z drugiej inaczej (w innych miejscach jest ulozone rozpoczecie sprezyny )[br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 13:05_________________________________________________Podpowie cos ktos?? pilne