Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z klimatronic!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Audi A4 Avant 1.9 tdi 110ps z 1998r. Mam problem z klimatronic. Podam przykład, np. po włączeniu silnika i ustawieniu klimatronic na 24stopnie,

nadmuchu na szybę i nogi, to po wyłączeniu silnika, wyjęciu kluczyka i ponownym odpaleniu klimatronic ustawia się za każdym razem na 22 stopnie, na AUTO i załacza się klimatyzacja. Podłaczyłem sterownik taki sam z ojca Audi i dzieje się to samo. Jeszcze jest jeden problem z klimatronic, po włączeniu świateł przygasa panel od klimatronic. Ale jak włączę kanały w klimatronic przy przygaszonym panelu to panel rozjaśnia się. Z góry dziękuje za pomoc. Pzdr

Opublikowano

Odpowiem tylko na ostatnia część pytania.. Klimatronik przygasa żeby w nocy nie oślepiać kierowcy.

Opublikowano

a ja odpowiem na pierwszą, a przynajmniej zasugeruje jedną z przyczyn która może być powodem że klimatronik nie pamięta twoich ustawień. Te ustawienia o których piszesz zapisywane są w kluczyku, i jak wkładasz do stacyjki ten sam kluczyk na drugi dzień to powinien pamiętać ustawienia dla niego z poprzedniego użycia. Jakbyś włożył drugi kluczyk z kompletu to pamiętałby on swoje ustawienia. Więc może na początek szukałbym tutaj przyczyny. :rolleyes:

Opublikowano

z tymi kluczami

aby napewno tak jest??

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz. U mojego ojca w audi z tym samym modelem klimatronic nie przygasa panel po włączeniu świateł. U mnie bardzo słabo świecą przyciski w panelu (trzeba bardzo dobrze przyjrzeć się) od ustawień klimatronic. W nocy jak jadę to muszę po macku ustawiać temperaturę itp. Jeśli chodzi o ten kluczyk, jest on z pilotem do otwierania i zamykania. Wydaje mi się że to nie jest przyczyną bo nie ma imobilajzera i używam cały czas tego samego kluczyka. Bawiłem się dzisiaj tym klimatronikiem i jak odpalę silnik po 2-4 sekund to zapamięta poprzednie ustawienia, a jak odpalę po dłuższej przerwie to nie pamięta ustawień. Pozdrawiam[br]Dopisany: 26 Październik 2010, 22:15_________________________________________________Małe sprostowani hehe Kluczyk posiada immo. Pzdr[br]Dopisany: 29 Październik 2010, 21:24_________________________________________________Witam. Sprawdziłem w klimatronic kod 1c i wyskoczyły mi dwa błędy [06.1 (G110) czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa,] i [18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne] Co mam czynić z tymi błędami. Może to ma związek z moim postem na początku. Pzdr

Opublikowano

A u mnie znowu klima sie wylacza jak jest zimno na dworzu z -5 stopni:/ Jak myslicie jaki jest powod i co to oznacza?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Widzę że nikt nie spotkał się z takim problemem. Byłem dzisiaj w ASO w Lublinie. Opowiedziałem o swoim problemie kolesiowi w serwisie. Zainteresował się tym, bo jeszcze nie spotkał się z takim problemem. Poszedł na hale serwisową pogadać z mechanikiem. Zasugerował mi że może to być związane z kabelkiem plusowym (tak jak w radiu, też nie pamięta stacji po wyłączeniu stacyjki bo jest podłączony źle plus) Powiedział mi że może być przewód od plusa w klimatroniku zaśniedziały itp. Muszę to sprawdzić. Może ma ktoś schemat instalacji klimatronika?? Jeszcze jedna ciekawostka. Po włączeniu świateł przygasa mi panel klimatronik (to jest normalne żeby nie oślepiał w nocy), ale przyciski od panelu przygasają tak mocno, że muszę po macku w nocy ustawiać temp. itp na panelu. Dzisiaj jak jechałem w nocy, to włączyłem światło w podsufitce i zobaczyłem że przyciski od panelu rozjaśniły, ale za parę sekund znowu przygasły. Powtórzyłem to parę razy i za każdym razem było to samo. Dziwne!!

[br]Dopisany: 10 Listopad 2010, 00:09_________________________________________________Rozwiązałem problem z pamięcią klimatronica i podświetlenia!!! Miałem zły panel klimatronic tzn mój panel miał oznaczenia 8DO820043H Z tymi oznaczeniami montuje się w rocznikach jak dobrze pamiętam do B5 95-96. Zmieniłem na panel o oznaczeniach 8LO820043D i teraz śmiga super. Z oznaczeniami 8LO820043D, 8LO820043E pasują do B5 rocznik 97-98 bez nawigacji. Z oznaczeniami 8LO820043L, 8LO820043K pasują też do roczników 97-98 ale z nawigacją. Temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam