Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Schemat podłączenia halogenów z ori włącznikiem. Czy tak jest OK?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam pytanie. Czy schemat który przedstawiłem poniżej na zdjęciu jest OK jeśli chodzi o podłączenie halogenów( nie ORI ) z włącznikiem ( ORI ). Wiem, że gdzieś na forum jest temat podłączenia halogenów natomiast nie ma opisu wejść i wyjść z ORI włącznika. Proszę o opinie.

a64ac7202e7817f2med.jpg

Opublikowano

a przekaznika nie ma juz w przelaczniku? w sumie wydaje mi sie ze tylne przeciwmgielne sa podlaczone tak:

1-podswietlenie

2-masa

5 - (+) 15A bezpiecznik - w zaleznisci od rocznika i w polifcie chyba idzie to przez jakis modul

6-wyjscie (+) na przeciw mgielne

w 100% nie jestem pewny ale chyba tylne tak wygladaja, moze z przodem jest tak samo

Opublikowano
  • Autor

Poniżej jest zdjęcie schematu halogenów przednich i tylnych, no i jeśli chodzi o tylne przeciwmgielne to dobrze mówiłeś. Wspomniałeś o przekaźniku w przełączniku. O co chodzi? Jak to rozumieć?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/729605a966a07223.html

Na czerwono zaznaczyłem przełącznik przednich halogenów, a na zielono tylnych. Jeśli chodzi o bezpiecznik to wole dać mniejszy i mieć pewność, że wystrzeli.

Opublikowano

tak mi sie wydawalo ze tam jest jakis przekaznik, ale wychodzi na to za sa poprostu mocne styki,

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Link nie działa.

Opublikowano
wszystkie posty przeczytałem na temat ich podłącznia i kazdy ma inaczej i jakos nie chcą działac jak kazda metede wyprobowalem.

moze masz wlacznik zepsuty, na krotko podlaczales jakas zarowke??, albo gdzies kabel przerwany. ja tez podlaczalem u siebie zwykle halogeny do ori wlacznika, nie korzystalem z zadnego schematu bo to jest proste jak sikanie, i wszystko dziala jak nalezy :)

Opublikowano

a musze sprawdzic. tyle wiem ze sie podswietla i jak wcisne to zielony trójkącik sie świeci. a mozesz mi powiedziec jak masz u siebie podłączone halo ? bo chciałbym to wkoncu ogarnac

Opublikowano

wiesz musialbym rozebrac i sprawdzic, bo nie korzystalem z zadnego schematu. robilem to metoda prob i bledow, wlacznik na warsztat, jakis akumulator i probowka z zarowka i kilka kabelkow. podlaczalem po kolei kable do wlacznika az dowiedzialem sie ktory pin jest od czego. zaposalem na kartce, potem montaz i wszystko hula

Opublikowano

na poczatek to zrob tak jak mowilem z ta zarowka i akumulatorem to bedziesz wiedzial czy ci wogole wlacznik dziala. jak dziala to sprawdz przekaznik czy dobry, i czy dobrze go podlaczyles. jak bede przy aucie to postaram sie wyjac wlacznik u siebie i ci napisze jak ja mam :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no wiec wyjalem wreszcie u siebie wlacznik halogenow i tam sa tylko 4 przewody. 2 cienkie-gorne sa od podswietlenia wlacznika, a 2 grubsze- dolne zalaczaja prad po nacisnieciu. tyle w temacie. sprobuj zamienic miejscami dwa grubsze na wypadek gdyby byla tam jakas dioda i musi dzialac

Opublikowano

Podłączenie halogenów po II lifcie na przycisk przedliftowy

Przycisk halogenów

pin 1 idzie + dla diodki podswietlajacej piktogram(czerwonej)

pin 2 idzie minus

na 5 idzie plus inny niz na diode na grubszym kablu

a z 6 wychodzi plus po wcisnieciu przycisku i ja mam tu wykorzystany przekaźnik i wszystko ładnie śmiga halogeny włączają sie tylko po włączeniu świateł krótkich,

jak byś chciał zrobić aby włączały się po postojówkach to musiałbyś na pin 5 podać sygnał plusa z postojówek ja wykorzystałem plus z włącznika świateł przeciw mgielnych tylnich + po światłach krótkich jest tam taki kabelek