norek Opublikowano 3 Października 2007 Opublikowano 3 Października 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. W tym roku będę pisał pracę magisterską i będzie to program do analizy róznych logów zczytywanych z poszczególnych bloków sterownika samochodu. Zwracam się do was z ogromną prośbą, mianowicei potrzebuję zrobić do pracy bazę danych do porównań poszczególnych wartości bloków. Skąd posiadacie informacje, że np; wartość napięcia sondy lambda powinna mieścić się w zakresie od .. do 1V, czy wartości procentowe pokazywane w bloku 007 są poprawne i nie odbiegają od normy> Podobnie sprawa się ma odnośnie przepływomierza itd. Może ktoś z was dysponuje zestawem takich serwisowych danych i byłby tak uprzejmy mi je udostępnić. Bądź podać jakieś kiążki ( może ma je w wersji elektronicznej) gdzie mogę znaleźć te wszystkie wartości według których wy dokonujecie wszystkich tych analiz. Obiecuje że pochwalę się programikiem po obronie. Oto mój adres e-mail: [email protected] Z góry dzięki wszystkim za chęć pomocy oraz za wszelkie matriały. Pozdrawiam Norek.
Mad_MAX Opublikowano 3 Października 2007 Opublikowano 3 Października 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. W tym roku będę pisał pracę magisterską i będzie to program do analizy róznych logów zczytywanych z poszczególnych bloków sterownika samochodu. Zwracam się do was z ogromną prośbą, mianowicei potrzebuję zrobić do pracy bazę danych do porównań poszczególnych wartości bloków. Skąd posiadacie informacje, że np; wartość napięcia sondy lambda powinna mieścić się w zakresie od .. do 1V, czy wartości procentowe pokazywane w bloku 007 są poprawne i nie odbiegają od normy> Podobnie sprawa się ma odnośnie przepływomierza itd. Może ktoś z was dysponuje zestawem takich serwisowych danych i byłby tak uprzejmy mi je udostępnić. Bądź podać jakieś kiążki ( może ma je w wersji elektronicznej) gdzie mogę znaleźć te wszystkie wartości według których wy dokonujecie wszystkich tych analiz. Obiecuje że pochwalę się programikiem po obronie. Oto mój adres e-mail: [email protected] Z góry dzięki wszystkim za chęć pomocy oraz za wszelkie matriały. Pozdrawiam Norek. Mysle ze lepiej bedzie jak ludzie tu beda podawac info , kazdy sie z checia dowie a tobie pomoze
norek Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 Dzięki za odzew, myślę że forma o której wspomniałeś jest badrzo dobra :oklaski:[br]Dopisany: 03 Październik 2007, 21:13 _________________________________________________Widzę że chyba nie mogę liczyć na pomoc. Nikt nie chce się podzielić danymi, a przecież osoby które wypowiadają się na temat logów muszą je z jakimiś poprawnymi danymi porównywać. Czy ktoś ma może jakąś rozpiskę co dokładnie znajduje się w poszczególnych blokach pomiarowych?? Zwracam się jeszcze raz do wszystkich o pomoc. Pozdraiam Norrek.
pre_pl Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Bądź podać jakieś kiążki ( może ma je w wersji elektronicznej) gdzie mogę znaleźć te wszystkie wartości według których wy dokonujecie wszystkich tych analiz. ELSA, było już kilkadziesiąt razy na forum....
Gość davido31 Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 kliknij do mnie na GG to ci dam ten program. mam do wszystkich modeli AUDI i VW. :th:
norek Opublikowano 30 Października 2007 Autor Opublikowano 30 Października 2007 SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA WSZYSTKICH KTÓRZY CHCIELI POMÓC A W SZCZEGÓLNOŚCI DLAdavido31
Rekomendowane odpowiedzi